Muzička akademija

Tehničko opremanje jedini mogući problem

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
Tehničko opremanje jedini mogući problem
05.06.2013.
u 11:00
– Bit će sitnih problema s opremom za funkcioniranje jer je riječ o posebnoj zgradi, no za sada sve ide po planu i mi namjeravamo dovršiti posao u zadanom roku – kazao je pročelnik Ureda za izgradnju grada Davor Jelavić.
Pogledaj originalni članak

Pročelnik Ureda za izgradnju grada Davor Jelavić od strane je Milana Bandića proglašen glavnim i odgovornim za projekt

Muzička akademija bit će gotova krajem rujna, radi se na unutarnjem uređenju, donekle bi moglo biti problema s tehničkim opremanjem zgrade, no zasad sve ide po planu.

– Bit će sitnih problema s opremom za funkcioniranje jer je riječ o posebnoj zgradi, no za sada sve ide po planu i mi namjeravamo dovršiti posao u zadanom roku – kazao je pročelnik Ureda za izgradnju grada Davor Jelavić. Njega je gradonačelnik pri obilasku akademije u ponedjeljak proglasio glavnim i odgovornim za projekt koji Grad financira s Ministarstvom znanosti i Muzičkom akademijom, a koji je vrijedan 100 milijuna kuna.

– Mi smo dali zgradu Ferimporta za akademiju, što znači da je Grad odmah uložio. Dužni smo voditi računa jer smo sudionici velikog projekta u koji je Grad uložio osim nekretnine i novac – dodao je pročelnik Jelavić. Muzička akademija trenutačno radi na četiri lokacije, a projekt obnove i nadgradnje zgrade arhitekta Milana Šosterića počeo je još prije šest godina. Zgrada će imati dvije podzemne etaže, prizemlje i sedam nadzemnih etaža, a u njoj će biti smješteni svi odsjeci Akademije, dekanat, knjižnica, vježbaonice, kabineti te dvije koncertne dvorane.

>>Zbogom Ferimportu, useljenje u Muzičku akademiju u listopadu

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.