popup drama

Stvorite svoju dramu do nedjelje 1. srpnja u 20 sati!

29.06.2018.
u 15:31
PopUp Drama novi je umjetnički projekt i urbana intervencija koja mijenja prepoznatljiv ambijent zagrebačkih ulica i nudi jedinstveno kazališno iskustvo: “U agoniji" Miroslava Krleže, “Bez trećega” Milana Begovića i čuveni Berkovićev film “Rondo” u potpuno drukčijem izdanju!
Pogledaj originalni članak

Ovog ljeta na zagrebačkim ulicama nešto sasvim novo: pripremite se za nesvakidašnji kazališni događaj!

Zamislite da možete leći u kadu nasred Tkalče, odigrati napetu partiju šaha ispred najromantičnijeg pogleda na Zagreb ili zaviriti u tajanstvenu utrobu koncertnog klavira ispred Muzičke akademije? Ovog ljeta sve je to moguće ako od 30. lipnja do 7. srpnja navratite u kupaonicu Krležine Laure Lenbachove, salon Begovićeve Gige Barićeve ili mansardni atelijer iz kultnog Berkovićevog filma Rondo na odabranim gradskim lokacijama!

PopUp Drama novi je umjetnički projekt i urbana intervencija koja mijenja prepoznatljiv ambijent zagrebačkih ulica i nudi jedinstveno kazališno iskustvo: “U agoniji" Miroslava Krleže, “Bez trećega” Milana Begovića i čuveni Berkovićev film “Rondo” u potpuno drukčijem izdanju!

Atraktivne i intrigantne kazališne scenografije konstruirane od recikliranih i up-cikliranih materijala bit će postavljene na frekventne zagrebačke lokacije, kontrastirajući prepoznatljive eksterijere s umjetnički dizajniranim, izmaštanim interijerima. Svako od ovih privremenih prizorišta otvorit će dramsko-fotografski performans, a izvođači iznimnih scenskih pojavnosti i osobnosti Josip Tešija i Zvončića Vučković te Zrinka Antičević, Neven Aljinović Tot i Marko Movre, članovi kazališta Ivan Goran Kovačić iz Zagreba će kroz tableaux vivants (žive slike) utjeloviti i originalno reinterpretirati atmosferu, likove i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti.

No, nakon ovih izvedbi- pozornica je vaša! Svi prolaznici i znatiželjnici  nesuđeni, ili budući dramatičari, redatelji i glumci imat će jedinstvenu priliku ušetati u ove fikcionalne interijere, dodirnuti postavljene dekore, sakriti se u klavir, leći u Laurinu kadu ili se fotografirati u Giginom naslonjaču. Naime, prizorišta ostaju na lokacijama još 48 sati, a Zagrepčani i njihovi gosti pozvani su da se u njima fotografiraju, odigraju predložene drame ili stvore vlastite, a svoje foto i video uratke objave na Facebooku i Instagramu pod hashtagom #PopUpDramaZagreb te tako postanu dio virtualnog arhiva ovog inovativnog projekta.

Ovaj novi interaktivni kulturno-turistički projekt, ne samo da spojem teatra, privremene arhitekture, ulične umjetnosti i novih medija popularizira hrvatsku dramsku literaturu i kazališnu umjetnost, već postaje osobita ko-kreacija okupljenih umjetnika i svih posjetitelja koji putem društvenih mreža u svijet šalju vlastiti doživljaj i personaliziranu razglednicu Zagreba.

Autorica koncepta i redateljica je Anja Maksić Japundžić, a uz nju su projekt osmislili glumac Petar Cvirn, svestrana dizajnerica Dženisa Pecotić te likovna umjetnica Tihana Cizelj. Projekt je proizašao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, uz koprodukcijsku podršku Katapult promocije.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
Vito
08:26 30.06.2018.

Stvorite svoju dramu do nedjelje 1. srpnja u 20 sati! ::: Mikulić (HDZ): Ovo je još jedan od primjera drskosti. Stanovnici četiriju zagrebačkih kvartova bez tople vode. U Hrvatskoj neće biti kontroliranih centara – rekao je premijer Plenković. Kartu od 4 kn više nećete moći kupiti u vozilima ZET-a, stižu i nove karte od 7 i 15 kuna. Urne čuvaju do izgradnje polja. Komarci prijete: Ovo su najugroženiji kvartovi u Zagrebu! Osam godina obećavaju uređenje, a promijenili su samo kante za smeće. Mišić (SDP): Oporba je taoc odnosa vladajuće koalicije. Šokantan opis zločina: Britanac preminuo zbog presječene vene i aorte. Bez pretjerivanja, ovi ljudi su definitivno prevarili smrt. Vladimir Putin posjetit će Srbiju na važan datum u srpskoj povijesti. Rusi zgroženi ponašanjem žena: 'Spremne su raširiti noge čim čuju strani jezik'. Srbija je dobila što je i zaslužila, a Hrvatska se može nadati. Rusi i Ameri trgaju Hrvatsku: Nude nam med i mlijeko. Brenin posinak posvađao se sa suprugom zbog prezimena. Kći bivšeg člana Bijelog dugmeta: Otac me pijan bacao na pod. Referendumom nas marginalci žele vratiti 50 godina unatrag. Riješite se vaginalne suhoće pomoću Saugelle i u menopauzi. Vozačica Mercedesa iznervirala pješakinju pa se potukle nasred ceste. 'Ovo je europski skandal. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima Hrvatsku'. Vozač busa pretukao putnicu: 'Udarao me šakama po glavi...' Gledala su i djeca: Dilere osudili na smrt ::::::: Evo, samo naslovi dostupni u ovom "večernjaku"