Projekt “Djeca medija”

Studenti učenicima govore o opasnostima na webu

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Studenti učenicima govore o opasnostima na webu
19.01.2016.
u 18:54
Više od 3000 Goričana doznalo kako se zaštiti od nasilja na internetu i ostalim opasnostima
Pogledaj originalni članak

Više od 3000 učenika iz sedam velikogoričkih osnovnih škola učilo je kako se zaštititi od nasilja na internetu, zašto ne treba potpuno vjerovati reklamama te što su poremećaji u prehrani. O problemima s kojima se mladi danas susreću predavali su im studenti, uglavnom s Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti u sklopu projekta Djeca medija Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK).

– Razgovarali smo s ravnateljima, učiteljima i učenicima te zaključili kako je korištenje medija tema o kojoj se s djecom ne govori dovoljno. Stoga smo odlučili pokrenuti program da bismo djecu medijski opismenili – rekla je Arijana Mataga Tintor iz Upravnog odjela za školstvo Velike Gorice te dodala kako su djeca oduševljena projektom na čiju važnost DKMK već godinama upozorava. Stoga je jučer održan i okrugli stol “Mjesto medijske pismenosti u hrvatskim školama“.

– Educirani studenti još od 2008. godine predaju u školama diljem Hrvatske, a programom je obuhvaćeno već 8000 učenika – objasnila je Leali Osmančević, koordinatorica predavanja.     

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.