vodič

Što se događa u metropoli za vikend

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
20.03.2021.
u 17:41
Ima za svakoga ponešto - od ljubitelja kazališta do arhiketure
Pogledaj originalni članak

Vremenska prognoza za vikend najavljuje povratak zimskog vremena, no zato su kazališta i muzeji najavili zanimljiv program uz, naravno, pridržavanje epidemioloških mjera. Iako je ponuda i dalje smanjena, i ovog se vikenda u Zagrebu mogu pronaći zanimljiva kulturna događanja, izložbe, predstave, nastupi, a dio ih se održava i online. Posebice ako se uzme u obzir da se u subotu obilježava Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade, a u nedjelju Svjetski dan poezije. 

Program u kazalištima

Zanimljivo djeci, ali i odraslima bit će svima poznata “Pipi Duga čarapa” koja se može pogledati u “Trešnji” u subotu i nedjelju u više termina, a dodatne termine predstava uvela je i “Mala scena” u povodu Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade 20. ožujka. Sutra se tako tamo prikazuje predstava za bebe "Priča o kotaču" u 10 sati, a može se pratiti i online. U Zagrebačkom kazalištu lutaka se pak u više termina tijekom subote i nedjelje može pogledati “Snjeguljica”, a što se tiče ponude za odrasle, u HNK će ove nedjelje koncert opernih i operetnih arija izvesti Evelin Novak. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 70 kuna, a ista je cijena ulaznica za autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića "Zagreb 2020" koji se danas u 19 sati prikazuje u Kulturnom centru Travno. Inače bi se ova predstava prikazivala u kazalištu Gavella, no zbog oštećenja zgrade u potresu, gostuje u Travnom i to pod sloganom "Gavella u tvom kvartu".

Za ljubitelje muzeja, ali i arhitekture...

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla može se pogledati izložba pod nazivom “Periodni sustav elemenata” i saznati nešto o njegovoj povijesti, zašto je on važan, koji je najlakši, a koji najteži atom… Izložba se za vikend može pogledati od 9 do 13 sati, a u Muzeju grada Zagreba, u Opatičkoj 20 otvorena je izložba “Stadion Maksimir- sportska arhitektura Vladimira Turine” na kojoj se može vidjeti kako je izgledao prostor maksimirskog stadiona i sama okolica prije nego što su ondje niknule tribine. Ljubitelji zagrebačke arhitekture mogu tamo saznati nešto novo u subotu od 10 do 18 te u nedjelju od 10 do 14 sati, a oni koji ne stignu izložbu pogledati ovog vikenda, imaju je prilike posjetiti sve do kraja mjeseca. 

Online recital na Svjetski dan poezije

Za one koji bi nedjelju radije proveli kod kuće, Centar za kulturu Trešnjevka je u povodu Svjetskog dana poezije organizirao online poetski recital Svena Adama Ewina čije će stihove interpretirati naš poznati glumac Robert Kurbaša. Recital će se prikazivati online na web stranici, Facebooku i YouTubeu s početkom u 14 sati. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.