Na trešnjevci i jarunu

Pukao vrelovod na dva mjesta: Cijeli zapad Zagreba bez grijanja do kasnih večernjih sati!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zbog puknuća vrelovoda stanovnici Jaruna ostali bez grijanja i tople vode
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zbog puknuća vrelovoda stanovnici Jaruna ostali bez grijanja i tople vode
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zbog puknuća vrelovoda stanovnici Jaruna ostali bez grijanja i tople vode
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Zbog puknuća vrelovoda stanovnici Jaruna ostali bez grijanja i tople vode
30.11.2021.
u 11:44
Razlozi puknuća starost su dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.
Pogledaj originalni članak

Stanovnici zapadnog dijela Zagreba jutros su se, javljaju čitatelji, probudili bez grijanja. U Zagrebu je ujutro u 6 sati bilo -3 stupnjeva Celzijevih. Bez grijanja su stanovnici Španskog, Gajnica, Malešnice, a kako doznajemo od HEP Toplinarstva, došlo je do puknuća na vrelovodu i to na čak dva mjesta istodobno. 

Vrelovod je u ranim jutarnjim satima pukao u Lošinjskoj na Trešnjevci te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića. Isporuka toplinske energije obustavljena je svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu Zagreba. 

– Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave danas je do kasnih večernjih sati – poručuju iz HEP Toplinarstva. 

Razlozi su puknuća starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi prouzročena izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici. Zbog dotrajalosti vrelovodne mreže u tijeku je rekonstrukcija koja se dijelom financira iz sredstava iz EU fondova. 

Međutim, spomenute dionice nisu bile obuhvaćene radovima na revitalizaciji koji su započeli u svibnju ove godine, no u planu su zamjene kroz sljedeće dvije godine, objašnjavaju iz HEP-a. 

– Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda sanira u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje – kažu nam u Toplinarstvu.

 

DIVLJANJE CIJENA

Plin poskupio šest puta, doznajemo moguće mjere: Obustave i smanjivanje temperature u stanu za jedan stupanj

Cijene plina i električne energije toliko rastu i doprinose visokoj inflaciji, koja je u eurozoni u rujnu bila 3,4 posto, da su ministri financija eurozone jučer imali prvu raspravu o tome kakve mjere države članice trebaju uvoditi ove zime za pomoć energetski najranjivijim kućanstvima te kako bi cijela ova situacija mogla utjecati na državne proračune za sljedeću godinu. Europa komisija sprema dokument, doznajemo koje su moguće mjere.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:09 30.11.2021.

Grad nema veze s instalacijama grupacije HEP koji je u državnom vlasništvu.

ME
MediciKM
10:31 30.11.2021.

Isključivi krivac za ovo je HEP koji ne održava ono za što je plaćen. E, pa miki moj, umanjiti ću račun za grijanje jer mi 2x nećete obračunati jednu te istu uslugu:grijanje. Doma sam klima i grijalica rade i to ću platiti ali današnji dan neću i umanjiti ću račun za jedan dan neisporučene usluge i vratiti uz dopis sa pojašnjenem za sporenje dijela iznosa računa. Dosta se nas maltretirali. Ljeti nije bilo tople vode, račun pun iznos e sada sa grijanjem neće moći.

PA
pajper
11:18 30.11.2021.

Ovi nisu u stanju obojit i hrdju skinuti sa onoga što je stari bravar propalitet napravio..