nedjeljna rekreacija

Sindikat biciklista poziva Zagrepčane na povorku po gradu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Sindikat biciklista poziva Zagrepčane na povorku po gradu
10.05.2023.
u 14:18
Kreće se u 16 sati, rutom koja počinje kod ulaza u RSC Jarun
Pogledaj originalni članak

Sindikat biciklista pozvao je građane da im se u nedjelju pridruže u biciklističkoj povorci po gradu, kojoj je cilj promocija bicikla kao ekološkog i atraktivnog prijevoznog sredstva te ukazivanja na potrebu poboljšanja biciklističke infrastrukture u gradu.

Iskoristite nedjeljno popodne za rekreaciju i bicikliranje obnovljenom Alejom Matije Ljubeka oko jezera Jarun koje bi, prema najavama, uskoro trebalo postati najveća pješačko-biciklistička zona u Zagrebu sa zabranom prometovanja svim motornim vozilima osim onima s dozvolom. Nakon toga pridružite nam se na kritičnoj masi ulicama koje dijelimo s motornim prometom, pozivaju iz Sindikata biciklista.

Poručuju kako vožnja nije sportska utrka, pozvani su svi, a vozit će se polako uz privremeno zaustavljanje prometa i pod pratnjom policije. Okupljanje je od 15,45 sati kod ulaza u RSC Jarun u Ulici Hrvatskog sokola. Kreće se u 16 sati rutom: Ulica Hrvatskog sokola - Horvaćanska cesta - Ulica Srednjaci - Zagrebačka avenija - Savska cesta - Ulica grada Vukovara - Ulica Hrvatske bratske zajednice (smjer jug) - Slavonska avenija - Ulica Hrvatske bratske zajednice (smjer sjever) - Ulica grada Vukovara - Miramarska cesta - Čazmanska ulica - Paromlinska cesta (Klub Route 66).

Gužve u gradu su postale neizdržive. Nova biciklistička infrastruktura i prilagodba postojeće prometne mreže zbog veće sigurnosti za biciklistički promet je najbrži put za jačanje održivog prometa i posljedično smanjenje prometnih gužvi, buke i zagađenja kao i stvaranje ugodnije životne sredine, ističu u priopćenju.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.