MATEJA ŠOBAK

Sad svi upiru prstom, a sve su mogli već odavno spriječiti

15.09.2018.
u 14:49
Ljudi žive u strahu jer ne znaju hoće li koji metak zalutati i u njihov dom, kao što zalutao pred školu
Pogledaj originalni članak

Policija. Grad. Romi. Novac. Sustav. Kamo god se okrenuli u posljednja dva dana, netko u nekoga upire prstom. Svatko je, ako se pita ovog drugog, tragediju na Vukomercu mogao spriječiti, i to ne u utorak kad se ona dogodila, već godinama prije. Mogao je ovaj drugi, a zapravo su mogli svi oni koji sad upiru te svoje prstiće.

Policija, kaže ministar Božinović, iako je s osobama iz obje sukobljene obitelj već obavljala obavijesne razgovore, nije mogla ući u kuće da vidi kalašnjikove jer joj je za to potrebno odobrenje “pravosudnih instanci”, Grad nije nikako mogao reagirati na pozive građana koji su se žalili na obitelji jer to nije njihov posao, a ni jedni ni drugi, na kraju, ne znaju točno što ni kako.

Prosvjed na Vukomercu

Seliti se obitelji neće, kaže Bandić, a policiju proziva da nije napravila sve što je trebala. A dok oni upiru prste, roditelji u školu djecu šalju samo ako je nužno, odnosno ako moraju raditi, a boje ih se ostaviti same doma. Jer ne znaju hoće li koji metak zalutati i u njihovu kuću, kao što je nekidan zalutao put školskih klupa. Jedni upiru, a drugi čekaju.

Čekaju da nastave gdje su stali sa svojim životima. I to ne zbog slučajne situacije, već zbog one koja se mogla spriječiti godinama ranije. 

Pogledajte i video: Psovala na prosvjednike u Vukomercu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
ObrenM
17:01 15.09.2018.

Ne mogu vjerovati ,da citam ono sto izjavljuje nazovi ministar najvaznijeg resora:"Nismo mogli uci u pretres kuce,jer nismo imali dozvolu pravosudnih organa".Znaci da je doslo do najveceg terorizma ili talacke krize, on bi stajao skrstenih ruku do dobivanja odobrenja.Sa druge strane zar se u ovakovim slucajevima ne koriste specijalni telefoni.Vidljivo je da najveca pomoc treba ministru.

IG
Igi125
18:29 15.09.2018.

Policiji za pretres objekta treba sudski nalog koji vjerojatno nikad i nije zatražen vezano uz ove obitelji. Gradske vlasti naravno nikad nisu odgovorne za ništa osim kad se nešto dogodi pa se onda svi pojave, od gradonacelnika do njegovog potrcka za krizna stanja. Mislim da opasnosti od ponavljanja oružanog sukoba više nema jer su akteri u pritvoru a sad pravosuđe bi trebalo odraditi svoj dio i odrapiti im dugogodišnje zatvorske kazne da budu opomena i drugima koji bi možda pokušali nešto slicno.

Avatar Niškorist
Niškorist
07:24 16.09.2018.

Prije par dana sam poslao slike cigana koji su bacili smeće na zelenu površinu komunalnom redaru niti je došao a ni odgovorio na moju prijavu .