SLJEME Zimska je služba sve ceste očištila i posolila, sanjkaši uživali u prvom danu nove godine

Ralice izvlačile pijance koji su vozili u suprotnom smjeru

01.01.2009.
u 23:33
Pogledaj originalni članak

Sve ceste na Sljemenu, na kojemu će se 4. i 6. siječnja održati utrke Svjetskoga kupa u skijanju, očišćene su i posoljene, tako da straha od poledice ne bi trebalo biti. Da tri ekipe zimske službe u smjeni rade kako treba, uvjerili smo se danas u poslijepodnevnim satima.

Promet bez problema
– Cijelu noć prolazili smo ralicama i posipali ulice mješavinom soli i kamena. Budući da asfalt upija sol, cesta je osigurana i za nekoliko dana. No, stalno nadziremo stanje – kazao je vozač Zimske službe Marko Pavić i dodao kako automobili i autobusi Sljemenom voze neprestano i bez problema.

Problem su, međutim, Zimskoj službi večeras stvorila dvojica mladića jer su pijani vozili u pogrešnom smjeru i sletjeli s ceste. Slijedilo je izvlačenje sajlama. Nakon toga mladići su ponovno pokušali krenuti prema gradu, no nisu stigli daleko – zaletjeli su se u zaštitnu ogradu. Mario, Marko i Ante iz Zimske službe tada su im naredili da ostanu na Sljemenu dok se ne otrijezne.

A posve trijezna i puna zavidne energije prvoga dana nove godine bila su djeca, njih stotinjak s roditeljima slobodni dan odlučio je provesti sanjkajući se na Sljemenu.

– Nemamo što drugo raditi pa smo došli na sanjkanje. Vjerojatno ćemo ostati dok se ne smrači – kazao je Ivan, koji je na sanjkama vozio trogodišnjega sina Dominika. Patrik i Maksimilijan, 10-godišnjaci, neumorno su se spuštali na plastičnim sanjkama iako ih je od padova već boljela stražnjica.

S tuluma na sanjke
– Najbolje je kada padnemo u snijeg – smiju se dječaci. Očevi Danijel i Teodor nakon slavlja svoje su kćeri, šestogodišnjakinju i sedmogodišnjakinju, također doveli na sanjkanje. Mame se, kažu, odmaraju. Studentice Deana, Anja i Marija tulumarile su do 4 ujutro, a onda su uzele sanjke.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr