Nova igra - Unlock Zagreb

Pronađite vrline hrabrog viteza Pave i vratite mu lijepu kneginju Ružicu

23.08.2017.
u 12:33
Igra je centar grada vratila u 13. stoljeće te ga pretvorila u uzbudljivo igralište puno tajni, skrivenih kodova i mozgalica.
Pogledaj originalni članak

Ružica Gising bila je mlada zagrebačka kneginja čije je srce osvojio hrabri vitez Pavo Slavinić. No njihovoj je sreći na put stao zli knez Grdun koji je odlučio oteti lijepu Ružicu. Jedini koji je mogu spasiti igrači su nove interaktivne igre na otvorenom – Unlock Zagreb. Koncept je to koji je centar grada vratio u 13. stoljeće te ga pretvorio u uzbudljivo igralište puno tajni, skrivenih kodova i mozgalica.

Treba sve otključati

Igra se u grupi od dvoje do pet ljudi, a početna je točka na Krvavom mostu, gdje se nalazi tvrtka Enigmarium, koja je i osmislila koncept. Inače se bavi organizacijom poznate igre “escape room“ , odnosno bježanja iz zaključane sobe u 60 minuta rješavanjem raznih mozgalica.

– Ovo je veoma slično, samo se igra vani. A zbog toga što trče po gradu rješavajući zagonetke, igračima je cijela priča uzbudljivija – objašnjava Sonja Kuzmanić iz Enigmariuma.

Na početku igre ona sudionicima daje veliku drvenu knjigu sa zagonetkama, mobitel kojim je mogu nazvati ako “zapnu“ i štopericu. Igrači, naime, imaju točno sat vremena da prođu sve zadane lokacije te na njima pronađu šest viteških vrlina kojima će Pavo uspjeti vratiti Ružicu. Prva stranica knjige s lokacijom i zagonetkom je otključana, no na ostalih pet su lokoti, a da bi se otključali, potrebno je ići od lokacije do lokacije i slijediti tragove. A svaki je trag sve teži. Lokacije su, naravno, tajna, no nalaze se u užem centru Zagreba, a igrači dobiju i kartu da se lakše snađu.

– Ona je prvenstveno namijenjena turistima da bi mogli rješavati zagonetke jednako dobro kao i domaći. Stranci kroz igru puno nauče o gradu, ali je i Zagrepčanima zanimljiva jer uz nju vide detalje koje možda dosad nisu primijetili – kaže S. Kuzmanić te ističe kako su jedina dva pravila u igri donijeti natrag sve što se putem nađe te poštovati prometnu regulaciju.

Kad prolaznici uskoče

Igrači polako kreću u Unlock Zagreb, ali kako vrijeme curi, postaju sve užurbaniji pa se ne trebate čuditi vidite li ljude koji trče s velikom knjigom ili se zavlače po kutovima. Nije neobično i da im prolaznici žele uskočiti u pomoć, a onda se začude kada im igrači kažu da traže viteške vrline kako bi spasili kneginju. Pa iako vrijeme leti, igrači uz svaku atrakciju koju posjete, uz novu zagonetku, dobiju i kratku priču o njezinoj povijesti, zanimljivostima... Jer, cilj je, osim zabaviti se, i naučiti nešto novo o gradu, zbog čega je igra postala prava turistička atrakcija.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SU
supertonkica
14:21 23.08.2017.

De ste našli to ime Pavo?Kakav Vražji Pavo?