Zbog ubijanja pasa

Prijatelji životinja cjelodnevnim prosvjedima traže ostavke

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
prosvjed (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
prosvjed,prijatelji životinja,eutanazija,psi (1)
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
prosvjed (1)
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
prosvjed (1)
25.06.2012.
u 13:04
Prijatelji životinja prozivaju kako je afera ubijanja pasa pod sumnjom na bjesnoću vrhunac skandaloznog postupanja veterinarske inspekcije te traže otkaze i strogo sankcioniranje svih odgovornih za nepopravljivu štetu
Pogledaj originalni članak

Tridesetak volontera udruge Prijatelja životinja, ogorčenih zbog nedavnog ubijanja pasa pod sumnjom na bjesnoću, tražeći ostavke nadležnih veterinarskih inspektora, od jutros dežura s transparentima ispred Ministarstva poljoprivrede te ispred Uprave veterinarstva.

Ovim prosvjedom ujedno traže hitno otvaranje gradskog Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu i skloništa udruge Noina arka, koje je inspekcija zatvorila zbog, ističu, tobožnje opasnosti od bjesnoće.

Ljudi idu na odmor, a životinje na cestu

- Tražimo da ministar Tihomir Jakovina ispuni obećanje o otvaranju oba skloništa, koje je dao još prošli utorak, te da Ministarstvo preuzme odgovornost za besmisleno ubijanje 46 zdravih životinja od strane veterinarske inspekcije, za maltretiranje građana i nezakonito postupanje, kao i za štetu nastalu bezrazložnim zatvaranjem skloništa za napuštene životinje, pojasnio je jutros započetu akciju Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Ističu kako je zatvaranjem skloništa učinjena ogromna šteta, koja je svakim danom sve veća.

- Počeli su ljetni godišnji odmori tijekom kojih se povećava broj napuštanih životinja u odnosu na ostatak godine. Ne postoji nijedan razlog da su skloništa zatvorena i moraju se hitno otvoriti, upozoravaju nadležne službe te ministarstvo.

Čekaju ministra

Ujedno naglašavaju kako Udruga Prijatelji životinja neprestano dobiva nove informacije od udomitelja usmrćenih pasa, a pojašnjavaju i  kako su inspektori ubili psa koji je bio cijepljen protiv bjesnoće prije više od tri tjedna.  

Prijatelji životinja prozivaju kako je ova afera vrhunac skandaloznog postupanja veterinarske inspekcije te traže otkaze i strogo sankcioniranje svih odgovornih za nepopravljivu štetu nanesenu životinjama, građanima i skloništima, hitnu reformu veterinarske inspekcije i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja te ukidanje odredbe Zakona o zaštiti životinja koja omogućuje ubijanje životinja u skloništima nakon 60 dana.

Od sedam sati jutros pred ministarstvom poljoprivrede su bile volonterke Nikolina (35), Matea (18) i Martina (23) s natpisom otvorite skloništa, te očekujući da ih, dolazeći na posao vidi i ministar Jakovina. Uz njih "društvo" su im pravila tri policajca koji su zaduženi za osiguravanje javnog reda i mira pred ministarstvom.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CH
chemica
14:49 25.06.2012.

Ministrica Holy je bila prisiljena dati ostavku, ma tko se više sjeća zbog čega. Ovaj pak odbija odgovarati mada su njegovi inspektori ulazili u domove građana BEZ sudskog naloga i ubijali im kućne ljubimce bez ikakvog razloga! Zbog postupaka bivše ministrice ne može biti mrtvih, ali ako mi se ukaže nekakav Jakovinin inspektor na vratima i pokuša silom ili samo prijetnjama ući...Ne gine mu nekoliko šamara, čisto pedagoški pa da se malo uputi u tekst rvackog im Ustava. Ako pak dovede policiju i još "zaboravi" sudski nalog...Preko mene mrtvog. Bitno da se maknulo ministricu koja se zamjerila mafiji. Ugrožavanje psihičkog zdravlja građana će pak proći bez posljedica. Što da je neki prolupali branitelj potegnuo kalašnjikov? Na žalost, nije, pa ćemo nesposobnog i podobnog Jakovinu morati gledati još neko vrijeme.