Dan žena

Poznate Zagrepčanke: Sutra se želimo osjećati kao prave žene

Foto: ''
'danijela_pxl_gra'
Foto: ''
'sanja_pxl_gra'
Foto: ''
'bagaric_pxl_gra'
Foto: ''
'gabi_pxl_gra'
Foto: ''
'ruze_pxl_gra'
07.03.2011.
u 00:18
Tradicija proslave Međunarodnog dana žena živi kod Gabi Novak, kojoj Arsen Dedić redovito nešto daruje
Pogledaj originalni članak

Doručak u krevet, kava ili cvijet važan su znak pažnje, no ipak, na Međunarodni dan žena važnije je promisliti o njihovu položaju, nejednakoj zastupljenosti i problemima s kojima se susreću – smatraju neke poznate i uspješne žene. Nekada slavljen diljem zemlje darovanjem crvenih karanfila, a danas pomalo zaboravljen i u sjeni Valentinova, ovaj praznik za neke Zagrepčanke i dalje simbolizira borbu za jednakopravnost i dan kada bi se trebalo misliti baš na njih.

Zaslužuju svoj praznik

– Nisu bitni pokloni, bitno je shvatiti ženu jednakopravnu, ako ne i bolju od muškarca. Ni danas, toliko godina nakon što su žene New Yorka prve demonstrirale, nismo dovoljno zastupljene u gospodarstvu i politici, a baš na 8. ožujka, koji se pomalo "trpa pod tepih", pozornost bi se trebala usmjeriti na to – kazala je voditeljica Danijela Trbović. I za opernu divu Sandru Bagarić ovaj je dan nešto posebno, a, kako kaže, potrudit će se napomenuti suprugu da se slavi sutra.

– Taj dan želim se osjećati kao žena koja zaslužuje da ima svoj "praznik". Očekujem kavu u krevetu i kroasan, a za supruga bi bilo bolje da ne zaboravi na to – našalila se pjevačica.

Žene traže pažnju

Dugu tradiciju proslave Dana žena ima i obitelj Dedić – Novak. Naime, u gotovo 40 godina braka, umjetnik Arsen Dedić nije zaboravio svojoj supruzi Gabi Novak pokloniti neku sitnicu.

– Žene su one koje trebaju i traže pažnju, a sitnica poput cvijeta ili ukusan ručak dovoljan su znak pažnje da bi se tog dana osjećale važne, korisne, voljene i jednakopravne – kazala je Gabi Novak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

PR
promill
09:30 07.03.2011.

91.ukinuše sve dotadašnje praznike: 29.11.,1.5.,8.3.,8.5.!!? Za prvi datum to bijaše i razumljivo, ali se totalno obrukaše s ostala tri pa naredna dva datuma polako vraćaju u opticaj (valjda da se ne brukaju pred svijetom), ali im treći nikako ne ide! SRETAN 8. MART SVIM ŽENAMA!!!

RU
rus4
08:35 07.03.2011.

Cezar: RUS JE ŠIFRA...Zar nisi toliko pismen da to shvatiš....

OB
-obrisani-
08:31 07.03.2011.

rus-mugac ruski idi v rusiju ili kubu, hehehehehehe tam ti se ne trezne pak ti slave celjo ljeto 8.maj-tebei medved na znanje, MAJCIN DAN JE UVIJEK BIO I OSTET CE uvijek na istu nedjelju, bio je prije nek sus e rodili tvoji crveni kmeri v rusiji hehehehehehe, kaj ne kak je lepo bre dok je tvoj drug ljenin i staljin pobili u ime tvojih crvenih 50 milijuna rusa hehehehehehehehe