jučer i danas

Položili vijence u spomen na žrtve raketiranja i 26. obljetnice Bljeska

Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
30.04.2021.
u 14:26
Odgovoran za napad Milan Martić, podsjetimo, zbog raketiranja Zagreba i još nekih gradova osuđen je u Haagu na 35 godina zatvora.
Pogledaj originalni članak

Poginulo je sedam, a ranjeno 205 osoba kada je prije 26 godina u Domovinskom ratu raketiran Zagreb. U sjećanje na poginule, predstavnici gradskog Ureda za branitelje i udruge hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata položili su jučer vijence i zapalili svijeće kod spomenika na Trgu svibanjskih žrtava 1995.

A usto je i, u povodu obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj je poginuo ili je od posljedica ranjavanja preminuo 51 pripadnik Hrvatske vojske i policije te u kojoj su 162 hrvatska branitelja ranjena, o.d. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u pratnji suradnika i predstavnika udruga proizišlih iz rata, danas ispred spomenika Glas hrvatske žrtve – Zida boli na Mirogoju položila vijenac i zapalila svijeću.

- Ovo je vrijeme kada se prisjećamo njihove žrtve, ali i vrijeme kada s posebnom radošću slavimo slobodu koju danas imamo. S posebnim pijetetom prisjećamo se svih žrtava, posebice pilota Rudolfa Perešina čiji je zrakoplov srušen 2. svibnja 1995. te koji je herojskim i domoljubnim činom obilježio cijeli Domovinski rat - kazala je J. Pavičić Vukičević.

Odgovoran za napad, Milan Martić, podsjetimo, zbog raketiranja Zagreba i još nekih gradova osuđen je u Haagu na 35 godina zatvora. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

M3
Miške 3
17:03 03.05.2021.

Političari cijelu godinu hodaju po Hrvatskoj i ostavljaju cvijeće po spomen pločama.