Krešo Beljak:

“Oporba je zadnja koja nas treba učiti kako raspolagati novcem”

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
“Oporba je zadnja koja nas treba učiti kako raspolagati novcem”
15.09.2010.
u 15:49
Prodaja nekretnina, poručuje pročelnik Radovanić, nije osmišljena zbog rupa u proračunu, jer su prihodi veći nego lani.
Pogledaj originalni članak

Problem o kojem posljednjih dana bruje svi samoborski oporbenjaci, prodaja gradske imovine, bio je jučer temom i gradonačelnikove konferencije za novinare.

– Raspisivanje natječaja je legalno jer je prodaja nekretnina predviđena proračunom, a o njoj će ionako odlučiti Gradsko vijeće – tvrdi Krešo Beljak i oštro odbacuje optužbe za “prodavanje obiteljskog srebra”. SAMA i Allnochov dvorac u vlasništvu su Grada tek nekoliko godina, a njihova je kupnja, poručuje Beljak, ionako bila suludo trošenje novca.

– Oporba je zadnja koja bi nas trebala učiti kako raspolagati novcem. Zar se ne sjećaju 2007. godine kada su osam milijuna proračunskih kuna oročili u banci jer nisu znali kamo s njima? Prigradska su naselja istodobno ostavili bez vodovoda i kanalizacije – podsjeća Beljak i daje riječ pročelniku za financije Željku Radovaniću.

– Razlog prodaje nije popunjavanje rupa u proračunu, jer njegovo je stanje zadovoljavajuće, prihodi nešto bolji nego prošle godine, a rashodovna strana pod kontrolom. Sve račune i obveze plaćamo na vrijeme, a postoji i mogućnost uštede od oko 10 milijuna kuna – poručuje Radovanić i dodaje da se štednja ne odnosi na plaće i socijalna prava.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
Vito
07:08 16.09.2010.

Zar se ne sjećaju 2007. godine kada su osam milijuna proračunskih kuna oročili u banci jer nisu znali kamo s njima? Barem nešto pametno od prijašnje vlasti - nije uludo potrošila novce, već ih je spremila za \"crne dane\". Samo pohlepni se osvrću na takav način štednje kao neznanje na što potrošiti novce. Koliko su ovi vlastodršci pohlepni vidljivo je i iz toga što žele prodati svoju imovinu, a ne tu istu imovinu osposobiti i iznajmljivati po pristojnoj cijeni. I još više nesposobnosti izvaljuju govoreći kako je to tek nedavno postalo vlasništvo grada. Tu nema uopće vizije ekonomije i gospodarskog razvoja, veći isključivo jal i bijeda nesposobnih vladara po principu - nije moje pa mogu uništiti. Očito da baš oni nemaju nikavu viziju budućnosti, već se žele isključivo dokopati novca kako bi ga podijelili međusobno. Istina, nije novac od prodaje namjenjen krpanju rupa u gradskom proračunu, već u njihovom osobnom.