Djelo Jakova Gotovca

Kazalište Komedija Staru godinu ispratilo mjuziklom 'Đerdan'

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Kazalište Komedija Staru godinu ispratilo mjuziklom 'Đerdan'
02.01.2012.
u 10:04
Na svečanu izvedbu je sa suprugom Anicom došao i dobro raspoloženi Vladimir Šeks, koji je kratko i jasno rekao da od nove godine očekuje da bude lijepa
Pogledaj originalni članak

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, okićeno u blagdansko ruho, u novu je godinu ušlo pjesmom i plesom, a već tradicionalan ispraćaj stare godine nisu propustili ni brojni ljubitelji kazališta i osobe iz javnoga života.

Svečane toalete ubrzo su napunile predvorje kazališta, a ugodnim razgovorom kratilo se vrijeme do početka prikaza "Đerdana", glazbenog mjuzikla s obiljem glazbe i prvorazrednih vokala.

Posjetitelji su uživali u Gotovčevu djelu koje prikazuje raskošnu hrvatsku tradiciju, sastavljenome po motivima Dinka Šimunovića. Priču o ljubavi, siromaštvu i naivnosti došla je vidjeti i Željka Komar, koja već petu godinu zaredom dolazi na proslavu Silvestrova u Komediji.

– Počela sam dolaziti s prijateljicama, no one su s godinama odustale, a ja još uvijek rado posjećujem sva kulturna događanja. "Đerdan" još nisam pogledala i jedva čekam da vidim naše glumce i pjevače. Kao što njima treba dati podršku, tako treba očuvati i hrvatsku tradiciju – rekla je namjestivši se kako bi je osoblje kazališta moglo fotografirati kraj božićne jelke, kao što to čine zadnjih pet godina.

Na svečanu izvedbu je sa suprugom Anicom došao i dobro raspoloženi Vladimir Šeks, koji je kratko i jasno rekao da od nove godine očekuje da bude lijepa.

I dok se na pozornici jelo, pilo i smijalo, glasovi živopisnih junaka još su jednom potvrdili genijalnost kazališnog komada koji je svoju praizvedbu doživio davne 1955. godine, u povodu pete obljetnice osnutka Komedije. Očarana publika nije štedjela svoje dlanove i pljeskom je nagrađivala marljivu ekipu. A nakon predstave je, kuckajući čašom o čašu, ispratila još jednu godinu i pozdravila dolazak nove.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.