„ZLATNA DŽEZVA IZ GUINNESOVE KNJIGE REKORDA DOLAZI NA RUJANFEST „

Kava sa Enisom Bešlagićem na Rujanfestu

Foto: PR FOTO
đezva
Foto: PR FOTO
đezva
10.09.2015.
u 10:35
Pogledaj originalni članak

Po prvi put na Rujanfestu svi posjetitelji i će imati priliku probati bosansku kafu iz “Zlatne džezve iz Guinnessove knjige rekorda” koja predstavlja pravu atrakciju svjetskih razmjera.

Za deset godina postojanja gigantska džezva obišla je više od 500 gradova širom regije i svijeta, a kavu je iz nje popilo oko milijun ljudi.

Ispečeno je  oko 15 tona kave "zlatna džezva" iz kojih je napravljeno 200.000 litara kafe.

Gigantska zlatna džezva, djelo poznatog sarajevskog zanatlije hadži Nasira Jabučara, ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća na svijetu. 

Svakim danom na Rujafestu uživajte u pravoj bosanskoj “kahvi”.

U subotu 12.09. u 16 h pozivamo ljubitelje dobre kave I izvrsnog humora da dođu na na Rujanfest gdje će Vam domaćin biti legendarni sarajevski glumac Enis Bešlagić

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr