neće odustati

Još nije 'pao' dogovor, Maršanići čekaju Bandićevu ponudu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
02.10.2019.
u 19:43
Sutra bi trebala biti gotova procjena posjeda u Prečkom
Pogledaj originalni članak

Dogovorili nisu ništa, ali gradonačelnik Milan Bandić obećao ih je osobno nazvati s rješenjem – kazao je Mladen Maršanić nakon sastanka u gradskoj upravi pa dodao kako, objektivno, postoje tri opcije, od kojih jednu s Gradom moraju dogovoriti. Ili je to premještanje okretišta Prečko, koje su Maršanići, podsjetimo, jučer blokirali, ili je to odšteta ili, pak, plaćanje naknade za korištenje posjeda koje pripada obitelji iz Španskog.

Dok su Maršanići sastančili u gradskoj upravi, okretište Prečko čuvali su zaštitari, a sve s ciljem da se ne bi ponovio scenarij od prethodnog dana. Tada su Maršanići, naime, na okretištu podigli ogradu i na njoj izvjesili natpis “privatan posjed”, što se ispostavilo i kao potpuno istinito. Toj je obitelji u vrijeme Jugoslavije oduzeta zemlja pod izlikom da će njome prolaziti cesta. Nije, ali je prošla 2000. godine pruga, a Maršanići su ovog ožujka konačno dobili pravomoćno rješenje da posjed na kojem se okreću tramvaji zaista pripada njima. Točnije, Mladenu Maršaniću i njegovoj sestri Mirjani Kos.

Od tog ožujka, istaknuo je dan prije Maršanić, obitelj pokušava s Gradom razriješiti problem u Prečkom, ali im se, kazali su, na pokušaje dogovora sastanaka nitko nije javljao pa su se zato odlučili na blokadu javnog prijevoza. Nadaju se sad, rekao je Mladen Maršanić, da će dogovor “pasti” što prije jer od borbe za svoje zemljište neće odustati. Iz Grada su rekli da je u tijeku procjena posjeda ovlaštenog procjenitelja koja bi sutra trebala biti gotova, a kad budu imali iznos, ponudit će ga obitelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

GE
generacija57
20:44 02.10.2019.

Što imaju zaštitari raditi na tuđem posjedu?

DV
dvorskaluda
06:21 03.10.2019.

Zar je u Hrvatskoj ukinuta ustavna odredba o nepovredivosti privatnog vlasništva bez sudskog naloga? Maršanići imaju pravomoćno rješenje da je zemljište njihovo. Grad Zagreb mora dokazivati da ima pravnu osnovu za korištenje. Plaća li Grad Zagreb naknadu vlasnicima, ima li ugovor?

LI
lipa75
16:43 03.10.2019.

Priča nije jednostavna kako je prenose mediji. Obitelj je dobila naknadu koju je nakon dugo godina vratila. Treba vidjeti tko je i pod kojim uvjetima prije 6 mjeseci presudio da im se zemljiste vraca. Tako onda svi vlasnici oduzetih zemljista mogu traziti povrat. A naknada od 400- tinjak tisuca kuna mjesecno koliko traze za 1250 kvadrata zemljista je smijesna i pokazuje koliko su nerealni. Pa najam najekskluzivnijeg poslovnog prostora od 1250 kvadrata u Zagrebu ne kosta niti priblizno taj novac .