Stotinu izlagača

Domaći sir, pekmez i puno toga na sajmu u Boćarskom domu

Foto: Arhiva Večernjeg lista
Domaći sir, pekmez i puno toga na sajmu u Boćarskom domu
17.10.2011.
u 09:15
Prvi Dani hrane i tradicijskih proizvoda županije i grada Zagreba održani su prije devet godina.
Pogledaj originalni članak

Više od stotinu izlagača tijekom proteklog vikenda na Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i grada Zagreba u Boćarskom domu izlagalo je proizvode sa svojih poljoprivrednih imanja. Sajam koji se prvi put održao prije devet godina idealna je prilika za sve posjetitelje da kušaju i kupe proizvode domaće kvalitete. Vino, med, sir i pekmezi samo su neki od tradicionalnih proizvoda kojima se želi očuvati hrvatska kvaliteta, ali i selo, a koje su posjetitelji imali priliku kušati.

U povodu sajma obilježen je i Svjetski dan seoske žene 15. listopada, a održana je i humanitarna prodaja dječjih crteža za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Iz godine u godinu sajam je postao važno mjesto okupljanja proizvođača visokovrijednih proizvoda sa zagrebačkog područja. Sajam je otvorio zagrebački župan Stjepan Kožić koji je ujedno pozvao sve građane da dođu, kušaju domaće proizvode i na taj način podrže obiteljska gospodarstva.

kao iz filmova

Luksuzan Božić u Kulmerovim dvorima! Evo kako je Iva Todorić uredila svoj dom za blagdane

Kada se pogledaju ove spektakularne fotografije, prva riječ koja pada na pamet je – bezvremenska elegancija. Na fotografijama se može vidjeti klasični pristup blagdanskom uređenju koji nikada ne izlazi iz mode. Paleta boja temelji se na tri stupa božićne tradicije: dubokoj, bogatoj zelenoj boji jelovih grana koja simbolizira život i nadu; strastvenoj i toploj crvenoj koja priziva osjećaj ljubavi i slavlja; te profinjenoj zlatnoj koja unosi dozu luksuza, svjetlosti i svečanosti

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.