svi oduševljeni

Domaće mlijeko Zaprešićani sad kupuju u mljekomatu

Foto: Rajko Polić/PIXSELL
mljekomat zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić
mljekomat
Foto: Rajko Polić/PIXSELL
mljekomat zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić/PIXSELL
mljekomat zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić/PIXSELL
mljekomat zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić/PIXSELL
mljekomat zaprešić (1)
06.05.2013.
u 12:38
Uskoro bi mogli biti ponuđeni i automati za domaće maslinovo ulje, jaja i druge proizvode
Pogledaj originalni članak

Dok ministar Jakovina sugerira lokalnim upravama da podrže farmere u postavljanju mljekomata, Grad Zaprešić, Županija Zagrebačka i napredna farmerska obitelj Vrhovec iz Luke već su napravili svoje – miris domaćeg mlijeka počeo se širiti s novootvorenog mljekomata na ZET-ovu krajnjem okretištu.

Aparat radi jednostavno i toči u patent kupljenu bocu ( 4kn) ili donesenu bilo koje vrste. Litra mlijeka je šest kuna, ali natakanje se može zaustaviti u bilo kojoj fazi na gumbu stop, a mljekomat izvrati novac.

Dakle farmer pomuze mlijeko i rashlađeno doveze u automat gdje se i dalje hladi i potpunoma svježe u bilo koje doba godine prodaje – farmeri tvrde potpunoma prirodno, nepreparirano i neobrano.

Grad je osigurao lokaciju i infrastrukturu, Županija nepovratno dala 55 posto vrijednosti uređaja (farmer je mlađi od 40 godina), banka kredit, a Vrhovci neiscrpni rad, ideje, poduzetnost i iskustvo četvrte generacije stočara – počeli su s kantama po kontama.

Događaj, kojem su nazočili županijski i gradski uglednici zaista je sve obradovao, građani mogu piti domaće svježe mlijeko (Vrhovci imaju vrhunsku klasu), farmeri bi mogli znatno više zaraditi, a Županija i Zaprešić sa svojim vodstvom još su jednom dokazali da imaju sluha za kvalitetne i pouzdane proizvođače hrane.

Uskoro bi mogli biti ponuđeni i automati za domaće maslinovo ulje, jaja i druge proizvode. Fiskalna blagajna ne treba jer automat radi samostalno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.