Uspješan poduzetnik

Davor Huić FOKUS-ov je kandidat za zamjenika gradonačelnika

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljen kalkulator ukidanja prireza
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljen kalkulator ukidanja prireza
07.03.2021.
u 12:54
Zalaže se, kažu u FOKUS-u, za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca, što je Zagrebu, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića i partnera, nužno potrebno.
Pogledaj originalni članak

Poduzetnik Davor Huić priključio se kampanji Davora Nađija i bit će kandidat stranke FOKUS za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba. U FOKUSU ga predstavljaju kao uspješnog poduzetnika i dugogodišnjeg predsjednika udruge poreznih obveznika Lipa. Zalaže se, vele, za transparentnost, niže poreze i racionalnije trošenje javnog novca, što je Zagrebu, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića i partnera, nužno potrebno.

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika najavio je video spotom "Vrijeme je za rezove", koji možete pogledati ovdje. Motorna pila simbolizira stvarne rezove, a ne kozmetičke promjene, poput onih koje nude ostali kandidati.

Davor Nađi, podsjetimo, već je predstavio rezove u gradskom proračunu teške 3,2 milijarde kuna. Oni bi omogućili ukidanje prireza –tj.vraćanje građanima gotovo milijardu kuna njihova novca te usmjeravanje više javnog novca u projekte od kojih bi građani imali opipljive i stvarne koristi, kao što su infrastrukturni projekti, rješavanje problema otpada i slično. Uštede bi se ostvarile smanjenjem broja radnih mjesta, subvencija i transfera.

- Snažno se zalažem za ideje koje Davor Nađi zagovara - ukidanje prireza i smanjenje bespotrebnih rashoda gradskog proračuna, koji je u zadnjih deset godina nerazumno i bespotrebno udvostručen -- rekao je Huić, a Huićevu kandidaturu komentirao je i Nađi.

 - Jako mi je drago da mi se u utrci za gradonačelnika Zagreba pridružio Davor Huić, koji se niz godina sustavno i djelotvorno bori za smanjenje porezne presije, racionalnije trošenje novaca poreznih obveznika, transparentnost i brži ekonomski rast. Huić je uspješno zaustavio uvođenje poreza na nekretnine - objasnio je.  Nađi i Huić najavili su i model nagrađivanja zaposlenika koji dobro obavljaju svoj posao. Od uštede 650 milijuna kuna na smanjenju broja zaposlenih, 150 milijuna kuna će se, govore,  preusmjeriti u nagrađivanje zaposlenika, koji kvalitetno odrađuju svoj posao. Trećini najboljih zaposlenika to je prilika za godišnju nagradu od prosječno 10.000 kuna po zaposlenome.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.