Nakon 30 godina

Čisti se šikara u Blatu, uređuje li Bandić konačno “novi Bundek”?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Radnici Zrinjevca uredjuju prostor uz nedovrsenu Sveucilisnu bolnicu koji treba postati park
04.08.2016., Zagreb - Radnici Zrinjevca uredjuju prostor uz nedovrsenu Sveucilisnu bolnicu koji treba postati park. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2016., Zagreb - Napusteno i devastirano gradiliste Sveucilisne bolnice u Blatu. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Blato
10.08.2016.
u 10:00
Iz Grada su kazali da će se nakon čišćenja otvoriti pitanje sudbine bolnice te projekt gradnje Termi
Pogledaj originalni članak

Radnici Zrinjevca već nekoliko mjeseci raščišćavaju 90 hektara šikare uz nedovršenu Sveučilišnu bolnicu u Blatu, gdje bi se, kako je lani najavljivao gradonačelnik Milan Bandić, trebao urediti veliki park po uzoru na Bundek. U Zrinjevcu smo doznali da je čišćenje u završnoj fazi, no kako je riječ o gradskom projektu, poručili su, ne mogu davati informacije o planovima.

Najavljivao ga 2015.

Na licu mjesta, već nakon prolaska ulazne rampe, zatekli smo radnike koji pilama i škarama čiste ono što strojevi nisu mogli. Malo dalje u akciji je bio i veliki malčer koji je uništavao sve raslinje tanje od 10 centimetara.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zanimljivo je da su strojevi već očistili gotovi cijeli kompleks osim raslinja uz Jadransku aveniju, pa s ceste kojom ovih dana brojni Zagrepčani odlaze prema moru izgleda kao da se raditi nije ni počelo.

U Gradu, pak, saznajemo da je uređenje parka, čiji je dovršetak Bandić najavljivao do kraja 2015., bilo usporeno zbog izrade dokumentacije, a potom i kišnog vremena, no da je najveći dio posla gotov.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Riječ je o prostoru koji je bio zapušten gotovo 30 godina i na koji su građani bacali ilegalno otpad te s njega iskapali šljunak. U ovoj fazi cijeli će prostor biti očišćen tako da se može održavati košnjom – saznali smo neslužbeno. Čišćenje je važno, dodali su u Gradu, i kako bi se napokon otvorilo pitanje sudbine bolnice, kao i da se pokrene projekt gradnje Termi u Blatu.

Prema ranijim najavama, podsjetimo, gradnja termi dala bi se u koncesiju, no oko projekta koji je 2013. ponovno aktualiziran već tri godine ništa se ne događa.

Čeka se prva “inspekcija”

A dok se čeka gradnja termi, građani će onuda moći prošetati, a u Grada su najavili da će vidjeti kako se prostor može dodatno oplemeniti.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ako je suditi po ranijim akcijama gradonačelnika, kod prve “inspekcije” radova saznat ćemo hoće li se postaviti barem klupe za odmor nakon šetnje uređenim parkom, koji se poput Bundeka također prostire uz desnu obalu Save.

S obzirom na to da se ondje nalazi i termalni izvor vode, možda Bandić odluči da dobijemo i prvu fontanu s toplom vodom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

SW
swimm
12:21 10.08.2016.

nadam se da ce rašcistiti i topole koje raznose pelud kao i na jarunu. da su svake godine posjekli samo 10 topola i posadili npr platane ,ne bi jarun i okolni kvartovi bili bijeli od te kenje:)

BO
bovar12
13:08 10.08.2016.

Samo nek se čisti i radi.

DU
Deleted user
12:03 10.08.2016.

Nego, što je s Termama Zagreb na istoj lokaciji, za koje se godinama isplaćuju direktorske plaće, a ondje samo stoji šikara? Što je sa sveučilišnom bolnicom u koju je uloženo 200 milijuna dolara, koja je veća od nove zračne luke Zagreb, a propada već 30 godina? Gdje su novi mostovi na Savi? Gdje je nogometni stadion u Zagrebu? Gdje je kongresni centar? Gdje je sveučilišni kampus? Para nigdje, sve se podijelilo. Zagreb koči razvoj Hrvatske.