Radnici bez podrške

Bandić ukida komunalnu naknadu za veleposlanstva, ne i tvrtkama!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Bandić ukida komunalnu naknadu za veleposlanstva, ne i tvrtkama!
02.05.2018.
u 16:05
Zagreb je odbio prijedlog Radničke fronte da se tvrtke u stečaju oslobodi plaćanja komunalne naknade kako bi radnici mogli naplatiti plaće
Pogledaj originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upravo upućuje na glasanje u Gradsku skupštinu prijedlog da se plaćanja komunalne naknade oslobodi – veleposlanstva. Prethodno je odbio naš siječanjski prijedlog o oslobađanju ili odgodi plaćanja komunalne naknade tvrtkama u stečaju kako bi se omogućilo radnicima da se pomaknu u redu naplate i tako ostvare barem dio svojih teško zasluženih potraživanja – kaže Katarina Peović Vuković, zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ispred Radničke fronte koja je u povodu Međunarodnog praznika rada objavila priopćenje s lajtmotivom da je potpora zagrebačkog gradonačelnika radnicima u Maksimiru prigodničarska i deklarativna.

– Milan Bandić ne misli pomoći radnicama i radnicima. Sve prijedloge socijalnih mjera prema radništvu on i njegovi uredi blokiraju. Prijedlog Radničke fronte u sklopu Lijevog bloka koji smo uputili u Skupštinu ponajprije je trebao pomoći radnicima Kamenskog i Diokija, a pojavljuju se i druge tvrtke, poput Gredelja, koje trebaju takvu pomoć – kaže K. Peović Vuković, pojašnjavajući da je predložena socijalna mjera već provedena u nekoliko hrvatskih gradova: Baškoj na Krku, Sisku, Opatiji, Bjelovaru i Garešnici. U stečajnom postupku radnice Kamenskog naplatile su tek 15% svojih potraživanja, dok je Grad naplatio više od 2,9 mil. kn komunalne naknade. U slučaju Diokija, radnici su naplatili oko 9 mil. kn duga, Grad 2,2 milijuna.

– Da se to nije platilo, radnici bi već dobili barem još 2 mil. kn. Veleposlanstva mogu, tvrtke u stečaju i radništvo – ne – upozorava zastupnica. Poručuje da već danas gradonačelnik može dokazati svoju ljubav prema radnicima jer je upućen novi prijedlog – otkup dijela radničkih potraživanja u iznosu naplaćene komunalne naknade. Radnička fronta najavila je i tematsku sjednicu Odbora Gradske skupštine 7. svibnja, posvećenu blokiranim Zagrepčanima koji mjesecima od Zagrebačkog holdinga ne dobivaju odgovore na molbe za obročnu otplatu dugova.

– Od 915 zahtjeva za obročnu otplatu duga koji su blokirani poslali na Holding, prema gradonačelnikovu pozivu u svibnju prošle godine tijekom predizborne kampanje, samo je jedan zahtjev riješen – podsjeća zastupnica i poziva blokirane građane da se pridruže sjednici uz prethodno ispunjavanje zahtjeva za sudjelovanjem koji mogu poslati mailom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ZA
Zagy154
17:12 02.05.2018.

bravo,joá jedan biser bosanca

VI
Vito
07:31 03.05.2018.

Bandić ukida komunalnu naknadu za veleposlanstva, ne i tvrtkama! ::: MIto i korupcija na djelu. __ Uz to se provodi i zloporaba položaja i ovlasti na štetu stanovništva Zagreba i okolnih naselja kojima oduzima 18 % od plaće __ I to još suprotno Ustavu RH u kojem piše da smo svi pred zakonom jednaki. __ Tako bigate strance stavlja iznad Ustava __ Kad će napokon proraditi pošteno zakonodavstvo u Hrvatskoj???

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:59 02.05.2018.

Valjda se nada da će dobiti kod nekog od njih azil....