Parkova i livada nikad dosta

ANKETA: U gradu ima dovoljno zelenih površina, ali neki su kvartovi još posve goli

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Gradska svakodnevica u centru grada. Radnice Zrinjevca uredjuju travnatu povrsinu u parku Zrinjevac.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Gojko Zeljak, umirovljenik, 74
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Tea Perenić, srednja stručna sprema, 38
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Jakov Šuk, student ekonomije, 20
15.03.2016.
u 08:00
Iako se često zna čuti kako je Zagreb već prepun parkova, drvoreda i livada, svake ih se godine sve više novih uređuje
Pogledaj originalni članak

Gojko Zeljak (74), umirovljenik: Mislim da je Zagreb zelen grad, ali ne i svi kvartovi. Novi kvartovi, poput Laništa, djeluju mi poput geta, zgrade su zbijene, nema mjesta za parkove ili neke druge zelene površine.

Tea Perenić (38), srednja stručna sprema: Živim u blizini Bundeka što mi puno znači jer se volim šetati po parkovima s klincem, tako da što više parkova – to bolje. Mislim da bi i Zagrepčani trebali više voditi brigu o njima.

Jakov Šuk (20), student ekonomije: Drago mi je da u gradu ima puno parkova i livada, ali bi ih trebalo još više biti u nekim dijelovima grada dalje od centra poput Trešnjevke, Novog Zagreba ili Dubrave.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SA
samoborka
08:09 15.03.2016.

Uzalud parkovi uz ovakvu prljavstinu u gradu. Zagreb je sve prljaviji. Ljudi su neotesani i primitivni i bacaju otpad kamo god stignu. I cijela Hrvatska je sve prljavija. Postajemo po smecu uz ceste kao Albanija. Pogledajte samo nasip uz rijeku Savu u Podsusedu. Prepun je smeca! Majmuni dodju autom samo izbace smece uz cestu. Sramotno i bijedno.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:49 16.03.2016.

A kaj nam vrediju parkovi i zelenje kad Balkanci svakam hiceju smece...poglec te parkove ...za povracat. .kad smo bili klinci imal je svaki park cuvara, kaj je danas nemoguce jer bi ti divljaci kaj smetiju po parku cuvara stamburali...nema nikakvih pravila i zakona...svak dela kaj hoce....al opet mislim da odgoj pocinje u familiji, da su roditelji odgovorni za svoju djecu i treba ih uciti da se postiva tudje kao i svoje....