Loša prognoza

Zoran Vakula: Past će mnogo kiše, neke rive bi mogle biti poplavljene

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Zoran Vakula: Past će mnogo kiše, neke rive bi mogle biti poplavljene
29.07.2014.
u 22:35
– Usljedećem tjednu mogući su toplinski valovi – kaže Zoran Vakula
Pogledaj originalni članak

Kiša, pljuskovi i grmljavina sa sjevernog Jadrana proširit će se sutra (srijeda) na cijelu Hrvatsku. Stoga prognostičari upozoravaju na opasne vremenske pojave, ponajviše zbog mjestimične obilne kiše, pa i mogućeg olujnog nevremena s tučom i jakim, na udare i olujnim vjetrom.

– U mnogim će mjestima u relativno kratkom vremenskom razdoblju pasti više od 50 litara kiše po četvornome metru, a ponegdje vjerojatno i više od 80 litara. Zbog obilne kiše i jakog, na udare i olujnog juga, na Jadranu bi neke rive mogle biti poplavljene – upozorava glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula. A prema prognozi DHMZ-a nakon sutrašnjih pljuskova i grmljavine, u petak i subotu trebalo bi biti “barem djelomice sunčano”, i to uglavnom u Dalmaciji,

– Premda ni kolovoz diljem Hrvatske neće biti sasvim suh, kiše će u većini mjesta, vrlo vjerojatno, biti manje nego u srpnju. No, u sljedećem tjednu mogući su toplinski valovi – kaže Vakula.

>>Stiže grmljavinsko nevrijeme: Izdano crveno upozorenje!

>>Uoči nevremena otoke pogodila jaka kiša

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

LO
lopine
22:58 29.07.2014.

Vakula nemre pogodit ni vrijeme od jučer......................

DZ
dzeronimo
22:51 29.07.2014.

Hm moj Vakula, slab si vrac. Pratim te vec neko vrijeme i sve najave su ti za ovo ljeto krive. Kuzim da te mediji vole, ali bas faljivas.

DH
dalibor.hren
23:22 29.07.2014.

E moj Vakula: svaka peta prognoza je pogodak! Kako ste i gdje vi prognostičari dobili diplome? Možda na Prometnom skupa sa Merzelicom?