sućut premijera

Zoran Milanović: Mandelin život i rad i u Hrvatskoj bili su primjer

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Zoran Milanović: Mandelin život i rad i u Hrvatskoj bili su primjer
06.12.2013.
u 11:29
S dubokom smo žalošću u Hrvatskoj primili vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Južne Afrike, kaže Milanović
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je sućut predsjedniku Republike Južne Afrike Jacobu Gedleyihlekisi Zumi u povodu smrti Nelsona Mandele. U sućuti predsjednika Vlade stoji:

S dubokom smo žalošću u Hrvatskoj primili vijest o smrti bivšeg predsjednika Republike Južne Afrike, narodnog vođe i heroja borbe protiv apartheida Nelsona Mandele. Njegov život i  rad i u Hrvatskoj su  bili nadahnućem i primjerom mnogima, osobito u danima naših vlastitih borbi i pomirenja. Pamtit ćemo Nelsona Mandelu kao jedinstvenu svjetsku političku ličnost, privrženu i predanu idealima demokracije, velikog državnika koji je čitav svoj život posvetio nesebičnoj borbi za ljudsko dostojanstvo, slobodu i jednakost.

>>Deset iznenađujućih navoda o Nelsonu Mandeli

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AS
ante_slavonac
14:06 06.12.2013.

Mandela je ujedinjavao narod a ne ko naš Zokac.