ana mamić

Auto platila 65.000 kuna više nego što je zaradila u 9 godina

Foto: Pixsell
Zoran Ana Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ana Mamić
31.10.2015.
u 08:30
Vrhovni sud odbio zahtjev Zorana i Ane Mamić za deblokadu imovine
Pogledaj originalni članak

 Nekretnine u Zagrebu i na Pagu u vlasništvu Zorana Mamića te bankovni račun i automobil njegove supruge Ane Mamić i dalje će ostati pod blokadom USKOK-a, odlučio je Vrhovni sud, odbivši žalbu supružnika Mamić, koji su tražili da se ta blokada ukine. Naime, nakon što je ljetos Zoran Mamić, trener GNK Dinama, uhićen zajedno sa svojim bratom Zdravkom, alfom i omegom Dinama, ali i HNS-a te hrvatskog nogometa, te Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom, zbog sumnje u malverzacije teške oko 100 milijuna kuna, USKOK je sukladno Zakonu o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom, Mamiću blokirao veći dio imovine.

Kao što smo već pisali, USKOK sumnjiči Zorana Mamića da je GNK Dinamo oštetio za oko 25,8 milijuna kuna, a osim toga tereti ga za neplaćanje poreza.

Auto i novac nisu Zoranovi

Istražujući Mamićeve financije, USKOK je otkrio nerazmjer njegovih prihoda i rashoda, zbog čega je i podnio zahtjev da se blokira njegova imovina, ali i dio imovine njegove supruge Ane. U njezinu slučaju USKOK je zatražio da se zabrani njoj ili osobi koju bi ona opunomoćila raspolaganje novcem položenim na njezin bankovni račun u Erste Steiermärkische banci. Također, USKOK je od suda tražio i da Ani Mamić zabrani da proda ili hipotekom optereti svoje vozilo. Sud je zahtjevu USKOK-a udovoljio, a supružnici Mamić na takvu odluku suda žalili su se Vrhovnom sudu.

U žalbi su, između ostalog, naveli kako je zagrebački Županijski sud neutemeljeno i paušalno zaključio da je supružnicima Mamić u interesu osujetiti oduzimanje imovinske koristi. Ana Mamić osim toga u žalbi navodi i da iz obrazloženja suda ne proizlazi na temelju čega sud smatra da su ostvarene pretpostavke da se i njoj blokira imovina. Uz to navodi i da je neosnovan zaključak USKOK-a kako su automobil u njezinu vlasništvu i novac na njezinu računu zapravo vlasništvo Zorana Mamića, odnosno da se radi o prikrivanju imovine. Takvu argumentaciju Ane Mamić srušio je zagrebački Županijski sud, a s njim se složio i Vrhovni sud, i to ukazavši na nerazmjer njezine imovine.

Poklapa se vrijeme

Naime, prema podacima Ministarstva financija, Ana Mamić je od 2005. do 2014. imala ukupna primanja od 155.831 kunu. Istodobno je tijekom rujna i listopada 2013. kupila automobil vrijedan 210.000 kuna te je na bankovni račun položila 6000 eura. Ana Mamić novac na svom računu i kupnju automobila, kao i nerazmjer između svojih prihoda i rashoda pokušala je opravdati tvrdnjama da je njezin otac “dugogodišnji pomorac u međunarodnoj plovidbi te da ostvaruje velike prihode”.

No takvom obrazloženju Vrhovni sud nije povjerovao tim više što se vrijeme polaganja novca na račun i kupnje automobila poklapa s vremenom za koje se inkriminira Zoran Mamić. Upravo zbog toga, Vrhovni sud smatrao je da je riječ o imovinskoj koristi koju je Zoran Mamić stekao kaznenim djelom te koju je pokušao prikriti prebacivanjem te imovine na suprugu.   

>>Zoran Mamić proslavio rođendan bez supruge Ane

>>Zdravko novinaru: Ti si mučki provokator! Zoran: Sve je u redu, samo me malo boli guza

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 133

DI
dinol
08:57 31.10.2015.

Za ovu vladu i vecinu medija Mamici su vazniji od malverzacije oko prodaje Croatia osiguranja. !? Bitno je masi skrenuti paznju na proporcionalno totalno zanemarljive vrijednosti. U predmetu Zoran Mamic je 200- 300 tisuce kuna sporno a u predmetu Croatia osiguranje sporne su milijardi kuna ! Gospodo "objektivni" novinari pa dajte potrudite se malo i objasnite kontroverzije oko prodaje Croatie osiguranja za Hrvatsku javnost.

DU
Deleted user
09:25 31.10.2015.

kako je prošlo češljanje kreše milanovića ?? jakovine ? linića ? vrdoljaka ? josipovića i zampa ?! mesića ?? stipe milanovića !? ratka čačića, gradim drž.novcem privatne stanove ?! drugovi smješni ste i zabijat si autogol.

VE
velikazmija
10:53 31.10.2015.

razumite li vi to št-o milanović govori-Karamarko je najveći crnokošuljaš koji postoji-azamislite riječi od najvećeg crvenokošuljaša - sve najgore o konkurenciji -razumljivo - ono što nije r5azumljivo da ne vidi ono što vidi glavaševe gardiste crnokošuljaše -dali su ni četnici crnokošuljaši ako jesu i s njima koalira onda glavaš je normalan izbor - čudi da u karamarku vidi crnokošuljaša do sad je bio udbaš a milanović da bi spasio crvene udbaše izmislio je lex perković-nerazumljiv je taj milanović ili ga je teško razumiti jer štiti obitelj i od suda internacionale io od domaćeg za brata to će udba glatko riješiti ako je sudac kos slobodan-