zlostavljanje životinja

Žele se riješiti mačaka koje žive u dvorištu, u paštetu im stavili otrov

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Mace Hebrangova
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Mace Hebrangova
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Mace Hebrangova
Foto: Privatni album
Mace u Hebrangovoj
Foto: Privatni album
Mace u Hebrangovoj
Foto: Privatni album
Mace u Hebrangovoj
08.02.2017.
u 13:59
Zbog mačaka negoduje i predstavnica stanara Maja Blagdan, a nakon prozivki da je ona postavila otrov očitovala se i na društvenim mrežama
Pogledaj originalni članak

Netko od bezobzirnih mrzitelja mačaka u mačju paštetu pomiješao je otrov za štakore i ostavio ispred dvorišne zgrade u Hebrangovoj 5 u Zagrebu. Konzerva je bila sumnjiva Mirjani Kramarić koja se posljednje četiri godine brine za dvije mace – Repi i Ivu koje su dolutale do zgrade.

- Navečer sam išla bacati smeće i vidjela konzervu. To mi je bilo čudno jer otpočetka samo ja hranim te mačke i susjedi im nemaju običaj ostavljati hranu - ispričala je Mirjana Kramarić. Sklonila je konzervu i sljedeće jutro ulovila jednu od mačaka i odvela je veterinaru.

Treba čekati

- Veterinari ne mogu sa stopostotnom sigurnošću utvrditi da je riječ o otrovu jer bi se uzorak paštete prije trebao poslati na analizu. Međutim, jedna maca jako je potonula i dali su mi tablete i vitamine koje im dajem. Zatvorila sam ih u podrum jer su poludivlje i to je jedini način da ih imam na oku - iskreno će stanarka Hebrangove 5. Problem je u tome što je vjerojatno riječ o kumulativnom otrovu s odgođenim djelovanjem, objašnjavaju veterinari pa se simptomi kod kućnih ljubimaca mogu javiti tek za 10-15 dana od trovanja.

Čupave ljubimice izazvale su kaos i raskol među stanarima Hebrangove 5. Naime, dijelu stanara mačke smetaju zbog navodnog smrada koji se širi iz zajedničkog podruma gdje stanarka hrani mačke. Negoduje i predstavnica stanara, pjevačica Maja Blagdan koja o ovom slučaju nije željela razgovarati s medijima. Kazala je tek da mačje fekalije izazivaju nesnosan smrad te kako nije u redu da borave u zajedničkom podrumu. Priča o njoj kao mrziteljici mačaka koja se proširila društvenim mrežama naljutila ju je te se prošlog vikenda o tome oglasila na Facebooku.

Ništa ne zna

„Neopravdano sam dovedena u vezu sa slučajem trovanja mačaka u dvorištu u kojem se nalazi zgrada u kojoj stanujem. Susjeda koja je prijavila slučaj trovanja neutemeljeno me javno proziva i okrivljuje za ovaj nemili čin. Nemam nikakve veze s počinjenim, niti znam tko je počinitelj te osuđujem ovakvo zlodjelo. Kao predstavnik stanara u svojoj zgradi, ni na koji način ne odgovaram za ponašanje ostalih susjeda kako u svojoj, tako i u okolnim zgradama s kojima dijelimo dvorište“, napisala je pjevačica.

Dok jednima mačke smetaju, dio stanara kaže da su se zahvaljujući njima riješili miševa i štakora.

- Meni mace ne smetaju, dapače, imamo veliku korist od njih. Sanitarna inspekcija prije je stalno dolazila jer su mi štakori ulazili u kuću, nisam vrata mogla otvoriti od njih, ali mačke su riješile taj problem - objasnila nam je Štefanija Cuković, pokazujući na drvene šupe iz kojih su izvirali glodavci. Cijeli slučaj prijavljen je i policiji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LE
Leonard113
14:16 09.02.2017.

Dio stanara koji su stali uz Maju Blagdan u objavljenom demantiju priznali da su spremni i na gore, odnosno na "oštriju reakciju" od pokušaja trovanja. Bojim se za gospođu da je u fizičkoj opasnosti među takvim monstrumima! Zašto gđa Blagdan nije prijavila policiji te stanare koji su joj se povjerili da će poduzeti "oštrije mjere" prema gospođi dakle fizički je napasti, i nju otrovati ili tko zna što? Bojim se da ovo postaje ozbiljan slučaj za policiju s takvim nasilnicima koji još i javno prijete! Gospođo, držite se, svi mi ljubitelji životinja a i ostali normalni ljudi smo uz Vas!

AN
AndrijaB
14:38 28.02.2017.

Čovjek koji tako rješava "probleme" oko sebe je stvarno za psihijatrijsku ustanovu. Nije normalno da se otrov može nabaviti bez ikakvih problema. To jednostavno ne smije biti. Osim toga, zar bi se trebali rješavati svih koji nam smetaju sa otrovom? Probudite se ljudi!