Foto: Čitatelj Zatvorena škola pokraj Imotskog, nijedno dijete nije upisano u prvi razred

Zatvorena škola pokraj Imotskog, nijedno dijete nije upisano u prvi razred

28. 08. 2018. u 14:27 26
S ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo

Područna škola Kljenovac pokraj Imotskog uoči nove školske godine zatvorila je svoja vrata.

Priprema za školu Besplatne su knjige, ali na pribor odu tisuće kuna

Učenika koji bi trebali krenuti u prve razrede u tome kraju nema, i to ne samo od ove upisne godine već je takva poražavajuća slika u tome kraju već pune četiri godine.

Naime, s ovogodišnjim lipnjem iz te je područne škole izašao posljednji, jedan jedini učenik četvrtog razreda, a novih upisnih generacija nije bilo.

– Kriva je demografska i ekonomska situacija imotskog kraja. Učenika nema, a posljednjih šest godina u toj područnoj školi bilo je upisano maksimalno četvero učenika. Kako učenika više nema, škola je morala zatvoriti svoja vrata. Kada se takvo što jednom dogodi, teško se vrata škole iznova otvaraju – poručili su iz matične osnovne škole Tin Ujević Krivodol.

Škola za život Divjak roditeljima: Vaša uloga je velika u najvažnijoj školskoj godini u posljednjih 20 godina

Da situacija u cijelome kraju ne ide na ruku provoditeljima demografskih mjera, svjedoči i podatak da u središnjem školskom objektu, uključujući dodatna tri područna objekta, od sljedećeg tjedna, kada započinje nova školska godina, sveukupno je 273 učenika od prvog do osmog razreda.

U posljednjih šest godina, kažu u školi, izgubljena su dva razreda.

Ponuda školskog pribora u knjižarama

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti
pogledajte na vecernji.hr
  • 15:18 28. kolovoza 2018.

    Hrvati je... se doslovno

  • 15:00 28. kolovoza 2018.

    Naseliti migrante. Da žene imaju partnere.

  • 15:05 28. kolovoza 2018.

    Nije mi jasno, učenika nikada manje, a učitelja nikada više. S time da nedostaje onih iz STEM područja. Pa kako je to moguće...

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".