Kolumna

Zašto se Stipe Alfier čudi što je Putin nominiran za Nobela?

Foto: Screenshot/HRT
Zašto se Stipe Alfier čudi što je Putin nominiran za Nobela?
06.03.2014.
u 14:00
Čemu se to Stipe čudi? Nominaciji Putina? Nije li mu puno čudnije to što američki predsjednik već posjeduje tog Nobela?
Pogledaj originalni članak

Teško mi je povjerovati da urednik središnjeg Dnevnika HTV-a izgovori ovakvu rečenicu: "Čini se nevjerojatnim, no ruski predsjednik Putin jedan je od 278 pojedinaca i organizacija kandidata za Nobelovu nagradu za mir."

Čemu se to Stipe čudi? Nominaciji Putina? Nije li mu puno čudnije to što američki predsjednik već posjeduje tog Nobela? Bar bi urednici i novinari trebali misliti metar dalje od BBC-a i CNN-a, a ne ovako histerično bacati kamen na ruskog šefa države koji je sad u fokusu. Obama je već rušio šefove država (Gadafi), ruši ih i dalje (Assad), a tamo gdje se narod u istom obliku pobunio protiv tiranije (Bahrein) mirno promatra kako njegov saveznik, inače najgora diktatura na svijetu (Saudijska Arabija) ulazi u susjednu državu i tenkovima u krvi guši revoluciju.

Putinov najveći krimen je Krim i treba ga kritizirati, ali treba ići i korak dalje od Stipine površnog čuđenja, pogotovo kad znamo kakve su sve budale kroz povijest (Staljin, Mussolini, Milošević) bile nominirane za Nobela. A što je najgore, Stipe je svoje čuđenje izrazio nakon što je Jozo Ćurić završio prilog informacijom kako je estonski ministar vanjskih poslova upozoravao barunicu Catherine Ashton da su isti ljudi na Majdanu ubijali snajperima i policajce i prosvjednike. Nova TV je u svom Dnevniku to detaljnije objasnila i dodala da je Estonac rekao kako nove ukrajinske vlasti nisu htjele istražiti taj slučaj. Učinili su to na Novoj profesionalno, bez iščuđavanja, kao da su oni državna, a ne komercijalna televizija koja je nakon svog Dnevnika odvrtjela seriju priglupih sapunica.

PLUS

HRT 3: Prljava policijska serija Braquo trenutno je najbolji filmski program na domaćim televizijama

MINUS

RTL Vijesti: Zbog 10 milijuna kuna i dalje ćemo čekati u redovima u Petrinjskoj. A puno više su koštale fontane, arene i ostalih pet bespotrebnih hrvatskih čuda

>>Odlična poanta Ivane Petrović iz Haaga: Srbija će morati otvoriti arhive JNA

>>Putine i Obama, ne počinjite rat dok ne dođe gospoda s HTV-a

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar superhik74
superhik74
14:43 06.03.2014.

Zato sto su mu vlasnici naredili da se "cudi".

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
14:18 06.03.2014.

Pa nije to rekao taj novinar...nije on pisao tekst.... on je samo službeni SPIKER...čita vesti lik na HRT-u! a pošto uređuje isti dnevnik...onda mu stigne sa Markovog trga... tj iz vlade kako da "uredi i priopći stvari" ...

Avatar abcd
abcd
14:24 06.03.2014.

Odlican clanak, bravo za VL