Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.03.2014. u 16:04

Specijalna dopisnica iz Krima Inka Eterović dva je dana čamila na istanbulskom aerodromu prije nego što se dokopala poluotoka. Pozivam Putina i Obamu da ne počnu rat dok na prvu liniju fronte ne dođe HTV.

O, Bože, kakva je provincija postala Hrvatska. O, Gorane Radmane, kakva je provincijalna televizija postao HTV. U tu bolnu činjenicu uvjerio sam se gledajući u subotu dva večernja Dnevnika HTV-a. Počinje “treći svjetski rat” između Zapada i Rusije, a HTV nema dopisnika iz tri trenutačno najznačajnija i najzanimljivija grada u svijetu. Poput nekog niskobudžetnog portalčića, HTV pabirči dopisnike koje su angažirali putem tko zna kakvih privatnih veza.

Prvo se iz Moskve u Dnevnik 3 javio dopisnik Večernjih novosti (novine valjda izlaze u Beogradu) koji nam je “otkrio” da je ruska Duma “izdumala” kako je dobro dati ovlasti predsjedniku Putinu da angažira vojsku u Ukrajini. (Ova “ekskluziva” bila je stara čak i za mene iako nemam tako dobre veze u Kremlju). Vanjski suradnik HTV-a otkrio nam je još da je u subotu u Moskvi bio neki praznik i lijepo vrijeme te kako Rusi na taj dan peku palačinke. Zatim nas urednica Tatjana Munižaba prebacuje u New York u kojemu nas čeka drugi HTV-ov “Facebook-dopisnik”. Očekivao sam neko poznato lice HTV-a koje će nas voditi kroz krizu, a opet smo dobili nekog “prijatelja s chata”.

Nije to zadnja blamaža naše javne televizije. Specijalna dopisnica iz Krima Inka Eterović dva je dana čamila na istanbulskom aerodromu prije nego što se dokopala poluotoka. Pozivam Putina i Obamu da ne počnu rat dok na prvu liniju fronte ne dođe HTV. Također ih molim da našoj napaćenoj ekipi otkriju gdje će pući prva puška tako da naša doajenka ima ekskluzivu. I da, skoro sam zaboravio. HTV je imao dopisnika u Kijevu, ali ga je povukao baš kada je postalo najzanimljivije. Tipično hateveovski, tipično radmanovski.     

PLUS

Dnevnik donosi priču o štrajku pogrebnih poduzeća koja su dobila nelojalnu konkurenciju. Dobro je da nisu pozvali Hrvate da više umiru kako bi svi imali dovoljno posla     

MINUS

Što više gledam televiziju, to manje znam o situaciji u Ukrajini. Analitičari koji se pojavljuju na HTV-u obično drže štangu Putinu ili Obami.     

Komentara 10

WA
walti
17:49 03.03.2014.

zlocinacka komunisticko udbaska hrvatska televizija

Avatar vekavac
vekavac
17:43 03.03.2014.

Dragi moj g. Ćurić još je veća tuga što to sve moramo platiti (pretplatnici) a i za nas je staro jer gledamo strane portale .

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
16:56 03.03.2014.

Odlično napisano .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije