Preminula rodilja

Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice: 'Napravili smo sve što smo mogli, ovakav vam se slučaj dogodi jednom u karijeri'

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Zadar: Liječnici izvjestili o stanju djece bačene s balkona kuće na Pagu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
U Općoj bolnici Zadar do daljnjega su zabranjene posjete na svim odjelima
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
U Općoj bolnici Zadar do daljnjega su zabranjene posjete na svim odjelima
10.11.2022.
u 11:40
Zadarski liječnik tvrdi da se ova tragedija nije mogla spriječiti.
Pogledaj originalni članak

U zadarskoj bolnici 7. studenog preminula je 22-godišnja rodilja nakon što je dovezena iz bolnice u Gospiću gdje je rodila četvrto dijete. Tragedija je to koja je potresla cijelu Hrvatsku. O tragediji je na konferenciji za novinare govorio Edi Karuc zamjenik ravnatelja zadarske opće bolnice.

- Izražavam sućut u osobno ime i u ime Opće bolnice Zadar obitelji preminule rodilje' - rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

'Što se tiče samog slučaja mi smo negdje u ranim poslijepodnevnim satima stupili u komunikaciju s kolegama iz OB Gospić koji su nas obavijestili da imaju jedan jako težak slučaj rodilje koja jako krvari i koja je u kratkom vremenu izgubila veliku količinu krvi. Pala je u stanje šoka uz početak stanja multiorganskog zatajenja', objasnio je tijek događaja doktor Karuc te dodao kako su kolege u gospićkoj bolnici napravili sve što su mogli.  Objasnio je da se takva krvarenja događaju te da su nekad veća, a nekad manja. 'Mi to uspijemo riješiti u 99.9 posto slučajeva no nekad ne uspijemo, posebno kada su tako velika krvarenja'.

Zadarski liječnik tvrdi da se ova tragedija nije mogla spriječiti.

'Svakodnevno smo suočeni s teškim traumama, ali ovakve slučajeve srećom imamo rijetko i posljednji je bio jako davno. Takvo nešto dogodi vam se jedanput u karijeri', kaže Karuc.

Na pitanje hoće li biti inspekcije objasnio je da to ne ovisi o njima.

'Mi smo svoje napravili, prijavili smo, napravljena je i obdukcija. Ispoštovali smo cijeli protokol', zaključio je doktor Karuc i istakao da je pacijentica prevezena u Zadar jer je zadarska bolnica opremljenija. Nažalost preminula je.

Video: Neobična scena na cesti prema Obrovcu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
malena1983
13:40 10.11.2022.

Tuga, samo tuga.

NO
nori
13:30 10.11.2022.

22/4 !