podjela na regije

'Zagreb će koristiti sredstva EU fondova i to nikoga ne ugrožava'

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
pusic, grcic (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
pusic, grcic (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
pusic, grcic (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
pusic, grcic (1)
29.08.2012.
u 15:18
Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić naglasila je da sljedećih sedam godina Hrvatska iz EU fondova može povući 13,7 milijardi eura
Pogledaj originalni članak

– Nijedan prostor u Hrvatskoj neće biti ugrožen zbog činjenice da je grad Zagreb dobio mogućnost sudjelovati u korištenju sredstava iz EU fondova. Problem neće biti novci već kako ih iskoristiti u što je moguće većoj mjeri – kazao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, uz opasku da je nova statistička podjela regija NUTS-2 važan iskorak za zemlju.

– Nijedan prostor neće biti ugrožen zbog činjenice da je Zagreb unutra. Pripremili smo sredstva kojima ćemo najslabijim jedinicama lokalne samouprave sufinancirati pripremu projekata – ističe Grčić.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić naglasila je da sljedećih sedam godina Hrvatska iz EU fondova može povući 13,7 milijardi eura.

– Prema staroj podjeli trećina zemlje ne bi mogla koristiti ta sredstva, istaknula je Pusić i pojasnila da su svi saborski zastupnici, pa i oni iz Slavonije, bili upućeni u proces pregovora.

Tijekom pregovora o broju statističkih regija Nacionalni odbor za praćenje pregovora uputio je 2011. amandman koji je omogućio da se sada promjene i ugovori.

– S dvije regije osigurani su najpovoljniji uvjeti za cijelu Hrvatsku, dodala je Pusić.

>>Pogledajte prezentaciju "Nova statistička klasifikacija prostornih jedinica RH - NUTS 2"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

TV
Tata Vijolata čudo jadno
15:50 29.08.2012.

Problem neće biti novci već kako ih iskoristiti u što je moguće većoj mjeri - kazao je Branko Grčić, potpredsjednik vlade... --- Čekaj malo, a zakaj vi onda uopće dolazite na posao i primate plaću?

Avatar alien79
alien79
15:55 29.08.2012.

Još jedna u nizu veleizdaja nacionalnih interesa...

TO
Toni50
15:48 29.08.2012.

Pusić naglasila je da narednih 7 godina Hrvatska iz EU fondova može povući, izvuči namamiti 13,7 milijardi eura. mukte ili budaletine to dijele na ljepe balkanske oči? Bivšim dragim herojima Balkanije....