Zadarska Hvidra: Naše su proteze jedini topnički dnevnici

Foto: Antonio Bronić/Večernji list
Zadarska Hvidra: Naše su proteze jedini topnički dnevnici
10.12.2009.
u 11:41
Iako su kazali da podržavaju Kosoričinu borbu protiv kriminalaca, članovi zadarske Hvidre najavili su da će organizirati prosvjed nastavi li se maltertiranje branitelja kojim se želi dodvoriti Europskoj uniji.
Pogledaj originalni članak

Zadarska Hvidra prozvala je jutros krovnu udrugu Hvidre, ali i ostale braniteljske udruge te državnu vlast zbog šutnje dok se zbog, kako tvrde, nepostojećih topničkih dnevnika maltretiraju branitelji i njihove obitelji i pretresaju stanovi.

Donijeli su pred novinare proteze ruku i nogu te pozvali ministra pravosuđa Šimonovića da dođe po njih jer su to, kako tvrde, jediini topnički dnevnici.

- Mi podržavamo Jadranku Kosor u borbi protiv kriminalaca, ali ako se nastavi maltertiranje branitelja kojim se želi dodvoriti Europskoj uniji i zemljama koje su bile protiv stvaranja Hrvatske, onda će im se dogotiti novi prosvjedi i rive, ali na njima će uz nas biti i studenti i svi oni koji su sada ostali bez posla - rekao je Klaudio Vidaić, dopredsjednik zadarske Hvidre.

Predsjednik zadarske Hvidre Ivica Arbanas postavio je pitanje Vladi hoće li kada Srbija bude pred ulaskom u Europsku uniju tražiti od nje topničke dnevnike i hoće li ih Srbija dati topničke dnevnike za milijun i pol granata što su padale na Vukovar?

Arbanas je dodao da i u Haagu znaju da su postojale samo karte i mape, a da unatoč tome od Hrvatske traže da maltretira svoje branitelje jer im je optužnica protiv hrvatskih generala očito prilično tanka.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
21:53 10.12.2009.

Sjećam se kako je HVIDRA bila organizirana za demonstracije protiv Račana, dok ih zadnjih godina nigdje nema - ZAŠTO? Pa poludjeli ljudi, uhvatila ih leđa, boli zub, sve kako bi se došlo do ratnog invaliditeta koji prolazi i kroz jacine ruke, gomila licemjernog smeća koja bi se za dobru penziju odrekla i teritorija i suboraca. SRAMOTA. Oni podržavaju Kosoricu nakon svega što je učinila , najbolji pokaztelj o morlanoj kvaliteti tih ljudi.

OB
-obrisani-
12:08 10.12.2009.

Zadarsku hvidru treba ukinuti pod hitno! Oni su protiv lopova, ali kad je rijec o njima-lopovima onda vise ne podrzavaju pravednost. fuj, gade mi se takvi branitelji!

OB
-obrisani-
14:37 10.12.2009.

rat je igra kao i svaka druga sa svojim pravilima,u igri ako kršiš pravila sankcioniran si ako ne napraviš zapisnički protokol o održanom susretu onda se susret smatra divljom ili hobi akcijom.. proteza sa topničkim dnevnikom nema veze .netko dobiva novac za neizvršeni posao ..izbacite uljeza