OPORBA KRITIZIRALA NATJEČAJ

Za novog direktora Čistoće izabran SDP-ovac Zoran Svetec

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
vartop
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
vartop
28.09.2021.
u 15:47
Neki su oporbeni vijećnici prošlog tjedna prigovorili tome što natječaj za direktora nije bio objavljen i u tiskovinama, a ne samo na web stranici Čistoće
Pogledaj originalni članak

Zoran Svetec novi je direktor varaždinske komunalne tvrtke Čistoće, odlučio je Nadzorni odbor. Izabran je među četvoricom kandidata.

Riječ je o SDP-ovcu koji je dosad radio kao ravnatelj javne ustanove Gradski stanovi. Da će novi direktor Čistoće biti član SDP-a dalo se naslutiti kad je predsjednica županijske organizacije te stranke Barbara Antolić Vupora u priopćenju navela da se na javne natječaje i pozive javljaju stručne osobe koje prije svega moraju zadovoljiti kriterij stručnosti, a ako je netko član stranke, to ne smije biti prepreka jer bi to bila diskriminacija i protuustavno. 

- Nedopustivo je unaprijed vrijeđati i omalovažavati potencijalne kandidate koji bi bili mogući kandidati za upravljanje gradskih tvrtki - odgovorila je oporbi i dodala da izbor neće ovisiti o stranačkoj iskaznici, već o sposobnosti i znanju.

Neki su oporbeni vijećnici prošlog tjedna prigovorili tome što natječaj za direktora nije bio objavljen i u tiskovinama, a ne samo na web stranici Čistoće, pa mnogi nisu ni znali za njega. Vijećnik Ivan Čehok natječaj je nazvao farsom i namještanjema posla za SDP-ovca. Predsjednik NO-a Čistoće Vjeran Strahonja rekao nam je da su vijest i poveznicu na natječaj objavili mediji koji i inače prate političke i komunalne teme ovog dijela Hrvatske.

- Kad je Zagrebački Holding raspisivao sličan natječaj za direktore podružnica, to je bila vijest za sve "nacionalne" medije, ali što možemo, Varaždin nije Zagreb - zaključio je Strahonja. 

>> VIDEO Tomašević objavio tko će pokriti štetu u domovima: "Do kraja tjedna trebalo bi biti sve sanirano"


 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.