Treba pomoć

Willy bez operacija nogu nikad neće normalno hodati ni trčati

Foto: privatni album
Foto: privatni album
Foto: privatni album
Foto: privatni album
04.11.2020.
u 18:15
Maleni pas pronađen je u kanalu uz jednu od slavonskobrodskih cesta, trenutno je u privremenom domu u Zagrebu i čeka pregled na veterinarskom fakultetu
Pogledaj originalni članak

Dobio je ime Willy, jedan je od napuštenih slavonskih pasa. Ostavljen u kartonskoj kutiji uz cestu, da se snađe i preživi ako bude sreće.

Willy nije daleko stigao od kutije i ruba ceste, drugi dan nakon dojave bio je tek stotinjak metara dalje, zavukao se u lišće u kanalu. Tu mu bilo toplije. Nije dalje mogao, tek kad je spašen vidjelo se da teško hoda, zapravo vuče obje stražnje noge. Čiji je bio ne zna se, čip nije imao i nitko se nije javio da ga prepoznaje. Ima samo pet kilograma i prema procjeni tek nešto više od godinu dana.

– Odvela sam ga odmah veterinaru, bio je jako dehidriran pa je dobio infuziju. Na noge nije htio ni stati, no vrlo brzo počeo ih je pomalo koristiti – kaže Morana Rukavina iz Slavonskog Broda, koja je Willyja spasila. Kad ga je donijela kući, bio je pun buha i čičaka, da bi mu izmjerili temperaturu morali su ga prvo ošišati jer mu je dlaka bila zalijepljena.

Nakon veterinarskog pregleda shvatila je da sama ne može pomoći malenom psu. Čekale su ga operacije bez kojih nikad neće normalno hodati, trčati, igrati se s drugim psima.

– On zaslužuje hodati, trčati, zaslužuje imati normalan život. Ovakav je od rođenja, a dug je život pred njim. Jednako tako, predugo je već na dvije noge i važno je da što prije krene s operacijama – ističe M. Rukavina. Operacije su skupe i nadilaze njezine financijske mogućnosti. Pozvala je, stoga, sve koji mogu da joj u tome pomognu. Sakupila je za pregled na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, gdje je za Willyja pronađen i privremeni smještaj.

Kako pomoći Willyju da prohoda i Morani da mu to omogući možete pratiti na njezinoj Facebook stranici, na kojoj ćete pronaći i brojeve računa za uplatu pomoći.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.