Ne može mu se više suditi

Vrhovni sud oslobodio optužbi kardinala Pella za seksualno zlostavljanje dvojice dječaka

Foto: Reuters/PIXSELL
George Pell
Foto: REUTERS
George Pell
Foto: MARK DADSWELL/REUTERS/PIXSELL
George Pell
Foto: Reuters/Pixsell
George Pell
Foto: Reuters/PIXSELL
George Pell
Foto: Reuters/PIXSELL
George Pell
07.04.2020.
u 06:53
Pell je prošle godine osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka mlađih od 16 godina tijekom obavljanja dužnosti nadbiskupa Melbournea, no ta je presuda sada poništena
Pogledaj originalni članak

Vrhovni sud u Australiji oslobodio je krivnje bivšeg vatikanskog rizničara, kardinala Georgea Pella (78) optužbi za seksualno napastvovanje dvojice dječaka tijekom 1990-ih godina te mu omogućio izlazak iz zatvora.

Sedam članova Vrhovnog suda donijelo je jednoglasnu odluku prema kojoj je porota na suđenju kardinalu Pellu "morala posumnjati u njegovu krivicu" te je stoga poništila osuđujuću presudu u najznačajnijem slučaju navodnog seksualnog zlostavljanja u povijesti katoličke crkve.

Nakon ove presude Vrhovnog suda Pellu se više ne može ponavljati suđenje za ovaj slučaj.

Kardinal Pell je tijekom čitavog procesa nijekao svoju krivicu.

"Nemam loših misli za svog tužitelja, ne želim da moje oslobađanje dodatno povrijedi i ogorči bilo koga, toga je ionako bilo i previše. Bitno je samo to jesal li ja počinio te odvratne zločine za koje sam optužen ili nisam, a nisam", izjavio je Pell po oslobađajućoj presudi.

Pell je prošle godine osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka mlađih od 16 godina tijekom obavljanja dužnosti nadbiskupa Melbournea.

Kardinala Pella je za vatikanskog rizničara postavio papa Franjo 2014. godine, no nakon što mu je prošle godine izrečena zatvorska kazna razriješen je te dužnosti.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KO
Kokoiduhovi
10:39 07.04.2020.

Ove kaj pišu da ne mogu zamisliti kak netko može silovati 16-godišnjaka....pitam sumnja li i u sva umorstva izvršena nad 20,30,40,50-godišnjim osobama. Bit će da su se svi ubijeni, mučeni, silovani...sami mučili, ubili i sa im se baš htjelo. Reci to silovanima i u miru i u ratu. Kakve gluposti pišu neki ljudi. Takvi bi prvi "bacili kamen" a tek potom, možda, možda, promislili.

BR
Brandfackel2
07:53 07.04.2020.

I ova priča ne drži vodu. Nemrem si zamislit kak neki pop uhvati dvojicu šesnaestogodisnjaka i seksualno ih zlostavlja. Jedino ako su bili nepokretni. Ne znam da li netko ima podrobnije informacije? U suprotnom, sve mi djeluje kao orkestrirana lavež protiv crkve. A dečki ko dečki, ostali bez cvonjka pa našli odvjedtnika koji će pokušati dokazati da ih je neki pop prije 30 godina hvatao za stražnjicu!

GE
george34
08:06 07.04.2020.

Sad ce leftardi krenuti u akciju. Banda antikrista ipak nije uspjela u naumu.