Odbijena žalba USKOK-a

Vrbanović ostaje na slobodi bez mjera opreza

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Vrbanović ostaje na slobodi bez mjera opreza
03.09.2015.
u 07:25
Bivšem glavnom direktoru GNK Dinama sredinom srpnja istražni zatvor zamijenjen je jamčevinom u iznosu od milijun kuna
Pogledaj originalni članak

Bivši glavni direktor GNK Dinama Damir Vrbanović i dalje može biti na slobodi uz jamčevinu od milijun kuna i bez ikakvih mjera opreza.

Sukus je to odluke izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, koje je odbilo USKOK-ovu žalbu. Nakon što je Vrbanoviću sredinom srpnja istražni zatvor zamijenjen jamčevinom te je na slobodu pušten a da mu nisu izrečene mjere opreza, zabrane kontakta sa svjedocima, USKOK se na takvu odluku žalio. U tužiteljstvu su smatrali da je Vrbanović povezan sa svjedocima čije je ispitivanje predloženo te da ne postoji nikakav kontrolni mehanizam kojim bi ga se moglo spriječiti da s njima kontaktira.

Zbog toga su se žalili na odluku suda, tražeći da mu se odrede mjere opreza. No žalba im je, baš kao i u slučaju braće Zdravka i Zorana Mamića, odbijena. Izvanraspravno vijeće je smatralo da je činjenica što je Vrbanović obećao da neće ometati kazneni postupak dovoljna garancija da neće kontaktirati sa svjedocima. U protivnom bi, obrazlaže sud, ostao bez jamčevine.

Vrbanović je osumnjičen za zloporabu položaja, a braću Mamić sumnjiče da su Dinamo oštetila za 117,8 milijuna kuna. 

>> Damir Vrbanović ispitan u USKOK-u. Porekao djela za koja se sumnjiči

>> USKOK predložio 80-ak svjedoka: Svjedočit će Drpić, Kasalo, Deverić, Škegro, obitelj Mamić…

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
ANM
09:47 03.09.2015.

Kad nemože Partizan u ligu prvaka treba uništiti Dinamo! A udri i po hr reprezentaciji ! Pa ti hrvati su natjerali našeg mile novakovića da u bežaniji tenkovima gazi srpski narod!

UK
uvik.kontra
08:56 03.09.2015.

Ruka ruku mije!