NESREĆA U ZADRU

Vozač hitne sletio zbog prebrze vožnje s ceste pa poginuo 82-godišnjak

Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Vozač hitne sletio zbog prebrze vožnje s ceste pa poginuo 82-godišnjak
14.11.2021.
u 09:18
Na mjestu događaja, smrtno je stradao 82-godišnjak, dok je 47-godišnja putnica, zbog zadobivenih ozljeda, kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar
Pogledaj originalni članak

Jučer, 13. studenog 2021. godine u 17.39 sati na DC-502 u Zemuniku Gornjem, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

- Prema rezultatima provedenog očevida, do prometne nesreće je došlo na način da je 55-godišnji hrvatski državljanin, upravljao sanitetskim vozilom zadarskih registarskih oznaka i kretao se iz smjera Zadra, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te vremenskim neprilikama, uslijed čega gubi kontrolu nad upravljačem te vozilom prelazi u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, nakon čega lijevom stranom vozila udara u zid nadvožnjaka, a potom i u kamen te se nastavlja  nekontrolirano kretati po zemljanoj površini gdje se zaustavlja.

Na mjestu događaja, smrtno je stradao 82-godišnjak, dok je 47-godišnja putnica, zbog zadobivenih ozljeda, kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar. Vozač i treći putnik iz vozila, muška osoba u dobi od 40 godina, nisu ozlijeđeni.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DI
Dingač
13:00 14.11.2021.

vozača hitne službe strpati u zatvor. ali tako je to u zemlji u kojoj ljudi s vezama dobivaju posao. sad neka obitelj ubijenog starca tuži hitnu i vozača. ili neka se osveti. oko za oko, zub za zub.

Avatar Cohen
Cohen
10:56 14.11.2021.

Ne kažete da je smrtno stradali 82-godišnjak bio u ulozi korisnika "usluge" hitne pomoći. Neka (ili sva?) vozila hitne pomoći nemaju remene za vezivanje za nosila onoga koga prevoze u bolnicu. Ili ih medicinski tim ne koristi, Jedan je vozač vozio slalom s nevezanim pacijentom preuzetim s angiografije (mora sasvim nepomično ležati (12 ili 24 sata?) da ne iskrvari iz otvorene arterije..