Nesreće na moru

Voditelj jet-skija poginuo na Pagu, u Crikvenici ozlijeđene tri osobe

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Voditelj jet-skija poginuo na Pagu, u Crikvenici ozlijeđene tri osobe
23.06.2017.
u 09:48
Iznajmljivač jet-skija primijetio je da pluta tijelo muškarca
Pogledaj originalni članak

Voditelj jet-skija jučer je smrtno stradao na Pagu, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici MRCC Rijeka zaprimili su poziv u 16.16 sati, kada je strani državljanin R. J. dojavio o uočenom jet-skiju kako bez nadzora kružno plovi morem na približnoj poziciji između otočića Lukar i paškog mjesta Šimuni, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar, odnosno nadležna Lučka ispostava Pag, čiji djelatnici su stupili u telefonski kontakt s D. Č., hrvatskim državljaninom te ujedno iznajmljivačem jet-skija, i usmjerili ga prema poziciji napuštenog plovila. Nakon što je dojavio o pronalasku napuštenog plovila, naloženo mu je da plovilo može uzeti u tegalj do mjesnoga kampa u mjestu Šimuni, no tijekom kratke plovidbe prema kampu u moru je uočio da pluta tijelo muškarca te su na poziciju odmah isplovili službenici zadarske Kapetanije, a o pronalasku je obaviještena i Pomorska policija Zadar.

Dolaskom na poziciju utvrđena je smrt pronađenog utopljenika, a pretragom okolnog područja nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na sudar ili kontakt s drugim plovilom, niti su pronađeni drugi sudionici nesreće ili smrtno stradali. Svi podatci o pronađenom tijelu u daljnjoj su istražnoj nadležnosti Policijske uprave Zadarske, navodi Ministarstvo.

Jučer je crikveničkog područja oko 18.00 sati također zaprimljeno više dojava očevidaca kada se u moru na oko 1 nautičku milju ispred hotela Omorika dogodio sudar glisera hrvatske zastave, s jednim članom posade, s drvenom brodicom, također hrvatske zastave, s dva člana posade. Prema izjavama svjedoka, netom prije samog sudara voditelj drvene brodice dovikivanjem i mašući pokušao je upozoriti voditelja glisera, hrvatskog državljanina H. L., o opasnosti sudara, no bezuspješno, nakon čega je gliser pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani dio drvene brodice. Voditelj glisera i članica posade drvene brodice pali su u more, a gliser je bez nadzora nastavio plovidbu prema obali te se u punoj brzini nasukao na lokalnu crikveničku plažu ispred hotela Omorika. U sudaru dvaju plovila i tijekom nekontrolirane plovidbe glisera između kupača u moru i osoba na plaži ukupno su ozlijeđene tri osobe, no srećom, riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama koje su sanirane na poziciji nesreće te u riječkom KBC-u.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
11:51 23.06.2017.

Svake godine ljetujem u Crikvenici, točnije u Dramlju i ne mogu se načuditi kako nitko ne reagira na glisere koji na udaljenosti od jedva tridesetak metara od obale jure punom brzinom. To se naročito odnosi na glisere koji za sobom vuku"banane", skijaše, paraglidere i slično. Bilo bi dobro da lučka kapetanija barem jedanput dnevno obiđe crikveničku obalu i sama se uvjeri u nediscipliniranost gliseraša. Srećom, ovoga se puta radi samo o ozlijeđenima.

DE
deda1234
11:59 23.06.2017.

sta znači "voditelj "?

TR
tracy
14:32 23.06.2017.

" voditelj", "führer" Jet Skya- ej u koju skolu idu ovi novinari, malo deujc malo srpski