Sve za zaradu

Vlasnik Pokupskog Cerje pristao na uvjet Grada Karlovca da u roku tri mjeseca izgradi sklonište, a ono će biti u Vukmaničkom Cerovcu

Foto: Privatni album
Utinja
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Utinja
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Utinja
16.09.2016.
u 21:18
U javnom natječaju stoji da se psi moraju zbrinjavati na području grada, ali najpovoljnija ponuda ne može se odbiti pa je Grad pronašao 'kompromis'
Pogledaj originalni članak

Mogućnost da napušteni psi iz Karlovca idu u sklonište Pokupsko Cerje već danima tema je razgovora među aktivistima za prava životinja, ali i među članovima gradske vlasti.

– Ne možemo dopustiti da Veterinarska stanica Pokupsko Cerje d.o.o., koja je izgubila koncesiju za sklonište u svojoj Velikoj Gorici, dobije koncesiju na dvije godine za vođenje skloništa za pse u Karlovcu. Riječ je o stanici koja ima, sudeći po brojnim novinskim napisima, brojne kaznene prijave za nebrigu i zlostavljanje pasa. Brojni zaštitari životinja rekli su mi da s vlasnikom te stanice nema razgovora oko udomljavanja, on ne dozvoljava da se psi uopće pogledaju. Dakle, odluka o davanju nove koncesije za sklonište za pse u Karlovcu ne smije doći na dnevni red Gradskog vijeća i to tražimo od Damira Mandića, predsjednika Vijeća – kazala je Marina Novaković Matanić, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća iz SDP-a.

Damir Mandić, kaže, obećao je kako će iz gradskog odjela zaduženog za tu problematiku prikupiti sve podatke o natječaju te da će konačnu odluku o dnevnom redu donijeti zajedno na sjednici Predsjedništva u ponedjeljak.

– Vjerujem da će biti razumijevanja i da ćemo na Predsjedništvu dogovoriti da ta odluka ne ide na dnevni red Vijeća, da se poništi natječaj i da se provede javna rasprava u kojoj će zaštitari životinja i Grad jasno reći što želimo sa skloništem, gdje će ono ubuduće biti, kako će raditi – dodala je M. Novaković Matanić.

Nepojmljivo je i zaštitarima životinja da netko s kaznenom prijavom uopće daje ponude, no po uvjetima natječaja to nije zabranjeno. Ipak, u njemu je traženo da mjesto izvršenja bude administrativno područje grada Karlovca, što znači da bi psi morali biti u skloništu na karlovačkom području. Po tome Pokupsko Cerje ne bi dobilo posao, već karlovačka tvrtka CRPK koja je napravila sklonište za pse u Utinji, a sada se brine o napuštenim psima za što Grad plaća 650.000 kuna godišnje.

– Tu je pronađen kompromis. S obzirom na to da je stanica iz Pokupskog Cerja, u odnosu na još dva ponuđača, imali najjeftiniju ponudu koju Grad po zakonu o javnoj nabavi mora prihvatiti, Grad im je uvjetovao da u tri mjeseca napravi svoje sklonište. Na to je vlasnik Pokupskog Cerja pristao i ponudio ga napraviti u Vukmaničkom Cerovcu. Do tada bi pse vozio u Pokupsko Cerje. To moramo spriječiti – dodala je Marina Novaković Matanić.

<<na-natjecaj-za-brigu-o-napustenim-psima-javila-se-i-ambulanta-prijavljivana-zbog-zlostavljanja

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.