politička igra?

Vladimir Putin dobitnik kineske Nobelove nagrade za mir

Foto: 'ALEXEI NIKOLSKY'
Vladimir Putin dobitnik kineske Nobelove nagrade za mir
15.11.2011.
u 11:18
Kako je objasnio jedan od organizatora, Putin je zaslužio nagradu zbog "umijeća u očuvanju svjetskog mira".
Pogledaj originalni članak

Ruski premijer Vladimir Putin dobitnik je ovogodišnje Konfucijeve nagrade za mir, što je kineski pandan Nobelove nagrade za mir. Nagradu dodjeljuje grupa kineskih akademija, a među kandidatima su bili njemačka kancelarka Angela Merkel i kineski znanstvenik Yuan Longping, prenose strani mediji. Putinu je glas dalo devet od 16 članova žirija.

Kako je objasnio jedan od organizatora, Putin je zaslužio nagradu zbog "umijeća u očuvanju svjetskog mira". Inače, ova je nagrada pokrenuta prošle godine nakon što je Nobelova nagrada za mir dodijeljena zatočenom kineskom prodemokratskom aktivistu Liu Xiaobou, što je izazvalo nezadovoljstvo Pekinga. Iako su se pojavile sumnje da je kineska nagrada za mir osnovana po naputku kineske vlade, članovi žirija to su zanijekali.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar flegmatik
flegmatik
12:56 15.11.2011.

Iako je vijest naocigled smijesna, vise je Putin napravio za mir nego Obama.

OB
-obrisani-
12:59 15.11.2011.

Cro,kineska kopija dolara?

DU
Deleted user
12:33 15.11.2011.

Kineska kopija mobitela, kineska kopija televizora, kineska kopija tenisica, kineska kopijas bicikla - a sad i kineska kopija Nobelove nagrade! LOL!