ZADUŽENJA

Vlada odobrila: HEP, HAC i HC mogu se zadužiti dvije milijarde kn

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Vlada odobrila: HEP, HAC i HC mogu se zadužiti dvije milijarde kn
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
17.06.2010.
u 16:58
HEP će se zadužiti kod RBA Factoringa u iznosu od 216 milijuna kuna te kod Erste Factoringa za dodatnih 50 milijuna eura, što je ukupno oko 576 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala suglasnost za zaduženje HEP-u, HAC-u i HC-u ukupnom iznosu većem od dvije milijarde kuna.

HEP će se zadužiti kod RBA Factoringa u iznosu od 216 milijuna kuna te kod Erste Factoringa za dodatnih 50 milijuna eura, što je ukupno oko 576 milijuna kuna.

Osim toga, Vlada je HEP-u dala suglasnost za sklapanje Ugovora o međusobnim odnosima iz poslova otkupa potraživanja do 300.000.000 kuna kod Zagrebačke banke.

Hrvatskim je cestama dano državno jamstvo za zaduženje od 120 milijuna eura za financiranje ugovorenih i izvedenih radova građenja, obnove i održavanja državnih cesta, a HAC-u za zaduženje u iznosu od 100 milijuna eura za financiranje građevinskih radova sukladno Programu građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje 2009. do 2012. godine.

Također, Vlada je donijela prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika i dijela članova Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije.

Predsjednik će biti HSS-ovac Danijel Žamboki, a za članove su izabrani Tomislav Jureković, dr. sc. Igor Sutlović i Dunja Trakoštanec Jokić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

VI
vitaszorcms
07:53 18.06.2010.

17.06.2010. u 17:43h Pippo9 je napisao/la: Ovo zaduživanje je nužno i omogućit će dodatni razvoj ovih firmi ++++++++++++++++++++++++++++++++++ Provladin robote,ajd ne kenjaj ! To je samo vraćanje štetet štop su oni glodavci iz Remetinca otuđiliTe sustave treba što više opteretiti jer će ih se kasnije lakše prodati.Hrvatska vlada je već pristala na privatizaciju istih u dogledno vrijeme.

OB
-obrisani-
09:08 18.06.2010.

A kažu da nemaju novce za regres i božićnice.

UK
Ugo Kajvez
20:05 17.06.2010.

\"The euro mutiny begins\" . \"...... Il Sole has published a letter by 100 Italian economists warning that the austerity strategy imposed by Brussels/Frankfurt risks tipping Europe into a self-feeding downward spiral. Far from holding the eurozone together, it will cause weaker countries to be catapulted out of EMU. Others will leave in order to restore sovereign control over their central banks and unemployment policies. At worst it will blow the EU apart, leading to the very acrimony that the European Project was supposed to prevent ...... \"