stigli dokumenti

Vlada konačno objavila Ugovor o pristupanju RH Europskoj uniji

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Vlada konačno objavila Ugovor o pristupanju RH Europskoj uniji
21.09.2011.
u 16:45
Večernji list objavljuje i originalni ugovor na engleskom jeziku na 403 stranice sa svim dodacima.
Pogledaj originalni članak

Nakon više dana polemike smije li se ili ne objaviti Nacrt Pristupnog ugovora između RH i EU, Vlada je danas na svojim internetskim stranicama Vlada.hr objavila taj dokument, i to preveden na hrvatski jezik. Dokument sadrži 195 stranica, a objavljen je zasebno i dodatak s popisom lijekova na 168 stranica.

Večernji list na ovom linku u cijelosti objavljuje taj dokument: Ugovor o pristupanju RH EU

Nekoliko sati ranije službenici Vijeća EU u odjelu za transparentnost otklonili su svaku sumnju da su dokumenti koje nam je Vijeće EU ranije ustupilo i koje objavljujemo u Večernjem listu od početka ovog tjedna nešto drugo, a ne završna, ispregovarana stajališta po poglavljima. "Vaše su pretpostavke točne", napisali su nam iz odjela za transparentnost i pristup dokumentima u tajništvu Vijeća EU.

Objavom ga Večernji list stavlja na raspolaganje građanima. Nacrt Pristupnog ugovora s EU (na engleskom jeziku) preuzmite ovdje (desnim klikom snimite dokument na svoje računalo!)

"Pojedina poglavlja zatvarana su na temelju zajedničkih stajališta EU. Na temelju tih dokumenata uslijedilo je pisanje Nacrta Pristupnog ugovora."  S tim objašnjenjem, koje potvrđuje točnost naših tvrdnji da objavljujemo ono što je ispregovarano između EU i Hrvatske, iz Vijeća EU danas su nam poslali i Nacrt Pristupnog ugovora na engleskom jeziku, sa svim dodacima, na ukupno 403 stranice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 228

AN
andrijacatch
19:51 21.09.2011.

WTF Zašto je na 316 stranici ugovora (engleska verzija) navedena vaginalna krema???? Bez zafrkavanja, kakav je to ugovor?

MA
maraosta
21:58 21.09.2011.

***** lažima i prijevarom želi postiči ono što miloševiču nije uspjelo oružjem.

NO
novahrvatska
08:51 22.09.2011.

Maraosta,BRAVO,dobro si detektirao u kojem grmu leži zec!