PREGOVORI

Vlada i sindikati postigli dogovor nakon 3,5 sati pregovora – božićnice do 31. prosinca

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Vlada i sindikati postigli dogovor nakon 3,5 sati pregovora – božićnice do 31. prosinca
21.12.2016.
u 15:47
– Jesmo, postigli smo dogovor. Dogovorili smo se oko božićnice i porasta plaće. Zadovoljni smo – rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije
Pogledaj originalni članak

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava danas je završio još jedan krug pregovora Vladina i tima sindikata državnih službi o isplati povećanja osnovice plaća slijedom rasta BDP-a, a sudionici su nakon sastanka rekli da su postigli kompromisni dogovor nakon tri i pol sata pregovora.

– Jesmo, postigli smo dogovor. Dogovorili smo se oko božićnice i porasta plaće. Zadovoljni smo – rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, prenosi N1.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić potvrdio je da će se božićnica isplatiti do 31. prosinca te rekao da će razgovori s javnim službama o Kolektivnom ugovoru početi u siječnju.

– Danas smo zatvorili jedno poglavlje u razgovorima na obostrano zadovoljstvo iako u ovakvim razgovorima nikad nitko nije u potpunosti zadovoljan. Na sjednici Vlade će moji kolege raspravljati o tekstu koji smo dogovorili sa sindikatima. U sljedećim prijedlozima izmjena zakona se očekuje potpisivanje izmjena i dopuna ugovora o plaćama i Kolektivnog ugovora. Ne mogu vam sve parafrazirati članke. Taj ugovor podrazumijeva povećanje osnovice u nekoliko faza tijekom iduće godine. Sindikati su s tim suglasni – rekao je Ćorić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DH
dalibor.hren
18:04 21.12.2016.

Zadovoljni su i vlada i čelnici sindikata! A, što je s članstvom, što je s onima koji plaćaju čelnike?

ST
stefj
19:45 21.12.2016.

I opet isto. U Hrvatskoj se samo isplati biti uhljeb. Sve za državne i javne službenika... I onda se netko čudi što nam je sve gore, što sposobni i mladi odlaze. Izgleda da imamo zacrtan smjer u propast.

MA
maliMalecki
08:29 22.12.2016.

Kakav narod takva i Vlada!...