smrtonosniji od SARS-a

Virus MERS-a u Bratislavi? Čekaju se rezultati testiranja 38- godišnjeg Južnokorejca

Foto: Reuters/PIXSELL
MERS
Foto: Reuters/PIXSELL
Mers
14.06.2015.
u 08:53
Riječ je o korona virusu koji je iz iste grupe kao i virus SARS. Iako je smrtonosniji, manje je zarazan od SARS-a.
Pogledaj originalni članak

Sumnja se da je 38- godišnji Južnokorejac zaražen virusom MERS-a, a danas se očekuju rezultati testova na prisustvo bliskoistočnog respiratornog sindroma iz laboratorija u Pragu. 

Muškarac se nalazi u bolnici u Bratislavi i stabilno je, izjavila je glasnogovornica bolnice Petra Stano Matasovska, javlja Reuters.

Prema pisanju slovačkih medija, muškarac je dovezen iz grada Žilina udaljenog od Bratislave 200 kilometara. Muškarac je zaposlen u tvornici Kia Motorsa u tom gradu te je boravio u hotelu u Žilini, navode mediji. 

Tim virusom zaraženo je u Južnoj Koreji ukupno 138 ljudi, u karanteni se nalazi oko 2300 ljudi, a gotovo 1.900 škola u Južnoj Koreji je zatvoreno, a 14 osoba je preminulo.

Virus MERS prvi put se pojavio u Saudijskoj Arabiji 2012. Riječ je o korona virusu koji je iz iste grupe kao i virus SARS. Iako je smrtonosniji, manje je zarazan od SARS-a.

>>U Južnoj Koreji preminula šesta žrtva MERS-a, oko 2300 ljudi u karanteni

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
ANM
09:32 14.06.2015.

Crveni kmeri uništite imunološki čim prije !