zabava i druženje

Vinkovački umjetnici učili mališane kako oslikati uskršnja jaja

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
uskrsna jaja
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
uskrsna jaja
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
uskrsna jaja
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
uskrsna jaja
18.04.2014.
u 14:17
Domaćin je bio mladi slikar Zoran Šimunović koji ja mališanima predstavio svoj umjetnički rad i objasnio kako nastaje umjetničko djelo
Pogledaj originalni članak

Proteklog tjedna, svaki dan su vinkovački likovni umjetnici u Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač, podučavali djecu kako oslikavati uskršnja jaja u sklopu akcije "Vinkovački umjetnici svome gradu" koja se po drugi put održava.

Domaćin je bio mladi slikar Zoran Šimunović koji ja mališanima predstavio svoj umjetnički rad i objasnio kako nastaje umjetničko djelo. U akciji su sudjelovali osim Šimunovića, Dubravko Sertić, Ivan Križanac, Zvonimir Perak, Milan Cimeša, Žanna Erdelji, Pero Beuk i Ivan Lončar Žan. Danas su Vinkovčanima ponudili ukrašena jaja na prodaju, a udruga Hrvatska žena je ponudila kolače koje su dobili od sponzora i sav prihod je namijenjen za održavanje stana u Zagrebu gdje odsjedaju roditelji djece koja su na liječenju od teških bolesti u Zagrebu.

Hrvatska žena je kupila ovaj stan zahvaljujući brojnim donacijama institucija, tvrtki i pojedinaca, a pomogao je i Grad Zagreb.

>>Dijelili frigane srdele na riječkom Korzu. Ribice dobili i Vinkovčani

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.