Koprivnica

Vidošević: Kriminal je u Hrvatskoj sustav, a korupcija stil života

Foto: Josip Maljak/PIXSELL
Vidošević: Kriminal je u Hrvatskoj sustav, a korupcija stil života
22.11.2009.
u 11:29
Nadan Vidošević u svom obračanju izjavio je kako se na ovim izborima ne odlučuje o pojedincu koj će voditi Hrvatsku nego o narednih pet do deset godina hrvatske budućnosti.
Pogledaj originalni članak

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević jutros je posjetio Koprivnicu. Na konferenciju za novinare kasnio je 30-ak minuta, a opravdao se lošim vremenskim uvijetima.

Je li uistinu to pravi razlog ili to što ga ovaj put nije vozio Niko Pulić, novinari nisu saznali.

Nadan Vidošević u svom obračanju izjavio je kako se na ovim izborima ne odlučuje o pojedincu koj će voditi Hrvatsku nego o sljedećih pet do deset godina hrvatske budućnosti.

- Hrvatska danas ne može platiti niti jednu lipu kamata a kamoli glavnicu. Hrvatska je vrlo ranjiva na ekonomskom planu a dokaz tome su koprivnička Sloga i Pevec. To vam je slika hrvatske. Moj cilj je usmjeriti sva znanja na riješavanje tih problema. Vjerujem u ovaj narod - rekao je Nadan Vidošević.

Predsjednički kandidat probleme hrvatskog gospodarstva vidi u posrnuloj industriji, ali smatra kako država ima mnogo neiskorištenih resursa. Prema njegovim riječima Hrvatska je jedina zemlja koja ima pet klimatskih zona na tako malom prostoru i u svakoj ima vode, no imamo najmanje navodnjavanih prostora u Europi.

- Hrvatska u sve ovo treba uvrstiti branitelje oni nisu trošak već su stvorili ovu državu - dodao je Vidošević.

Dotaknuo se i sveprisutnog kriminala.

- Kriminal je u hrvatskoj sustav, a korupcija stil života, tom sustavu treba slomiti vrat. Iako mnogi potenciraju kako predsjednik u Hrvatskoj nema velike ovlasti to je velika obmana jer poslije francuskog predsjednika Sarkozyja naš predsjednik ima najveće ovlasti u Europi. Predsjednik je naše ogledalo, naš um i naša usta - poručio je Vidošević.

Tvrdi kako predsjednički kandidati najvećih hrvatskih stranaka ne govore loše jedno o drugom jer njima odgovara ovaj sustav.

- Iza zatvorenih vrata održavaju partijske sastanke, a u javnosti se drugačije predstavljaju. Oni ne žele jaku osobu koja to sve može kontrolirati i kada je potrebno dati im po prstima.

Na kraju svog izlaganja osvrnuo se i na afere u Koprivničkoj Podravki te je rekao kako je ona jedna od stožernih hrvatskih kompanija i da to mora ostati i sutra.

- Problem je nastao kada se uprava počela miješati u vlasništvo. Da podravka ne može biti u državnom vlasništvu nego se mora privatizirati je još jedna velika podvala. S obzirom na sve opstrukcije veličanstveni je uspjeh da je Podravka još živa - zaključio je Vidošević.

Nakon konferencije za novinare posjetio središnji trg Zrinjski gdje je porazgovarao s malobrojnim koprivničancima i popio kavu sa svojim pristašama u poznatoj pivnica "Kraluš".

Nakon Koprivnice Nadan Vidošević uputio se prema Novigradu Podravskom i Đurđevcu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 202

PO
podravec
15:12 22.11.2009.

Lakoje njemu govoriti o kriminalu i korupciji kad ima limeni obraz.

TR
tralala
03:22 23.11.2009.

Neka Vidošević objasni nama porijeklo svoje imovine, uzalud mu priče o kriminalu kad nije vjerodostojan.

DU
Deleted user
13:12 22.11.2009.

kamocemo..samo navedi jos koje ime...nema dovoljno mjesta u window-u....