izbjegavaju mobilizaciju

VIDEO Velike gužve na graničnim prijelazima: Rusi bježe u Gruziju, Mongoliju, Finsku...

Foto: RFE/RL'S GEORGIAN SERVICE/REUTERS/PIXSELL
Rusi bježe iz zemlje
Foto: RFE/RL'S GEORGIAN SERVICE/REUTER
Queue of cars is seen at Zemo Larsi/Verkhny Lars checkpoint on Russia-Georgia border
Foto: RFE/RL'S GEORGIAN SERVICE/REUTER
Queue of cars is seen at Zemo Larsi/Verkhny Lars checkpoint on Russia-Georgia border
22.09.2022.
u 14:30
Cijene avionskih karata, nekolicina koja je još uvijek bila dostupna, znatno je poskupljela pa su mnogi Rusiju napuštali automobilima
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je u srijedu djelomičnu vojnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Brojni svjetski čelnici i dužnosnici osudili su taj potez, a on se nije svidio niti mnogim Rusija koji su nedugo nakon donošenja odluke odlučili napustiti svoju zemlju. 

Karte za letove jučer su se brzo rasprodale za Tursku i Armeniju jer tamo Rusi mogu ući bez vize. Također, cijene avionskih karata, nekolicina koja je još uvijek bila dostupna, znatno je poskupjela pa su mnogi Rusiju napuštali automobilima. Tako su se na graničnim prijelazima sa susjednim zemljama stvorile gužve i kolone.

 

GRANICA S GRUZIJOM

 

GRANICA S FINSKOM

 

GRANICA S MONGOLIJOM

Odluku brojnih Rusa da napuste svoju zemlju komentirala je jučer i Inna Sovsun, ukrajinska zastupnica. 

– Rusi su odmah nakon objave djelomične mobilizacije kupili karte za sve raspoložive zrakoplove u inozemstvu. To pokazuje koliko oni stvarno podržavaju rat – navela je. 

FlightRadar, stranica koja se bavi praćenjem letova, objavila je kratki video koji pokazuje jučerašnji zračni promet iz Moskve i Sankt Petersburga. Naime, snimka potvrđuje kako je najveći broj zrakoplova iz Rusije letio u Tursku.

Podsjetimo, nakon jučerašnje objave ruskog predsjednika Vladimira Putina o početku djelomične mobilizacije, ruski ministar obrane Sergej Šojgu istaknuo je da će se mobilizirati oko 300.000 pričuvnika.

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 67

Avatar Idler
Idler
15:14 22.09.2022.

Ma ja ne vjerujem zapadnoj propagandi - to su kolone prema objektima za mobolizaciju 😊 Evo i u komšiluku zakrčenje na šalterima, nemreš dobit kartu 🤦‍♂️

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:57 22.09.2022.

A zbog čega bi ratovali....zbog nekih idiota koji su pospremili svoju dječicu na sigurno i šalju tuđu u smrt. Ajde da braniš svoju zemlju,ali izvršiti agresiju na tuđu kuću,još bi i shvatio,ali ovo.

Avatar slava.ukrajini
slava.ukrajini
15:23 22.09.2022.

tko može bježi iz rusije, avio akrte koštaju bogatstvo, čak i po 8000 eura, ali to je mala cijena za spas od ratnog ludila