automobil bomba

VIDEO Prvi put objavljena potresna snimka Breivikova napada

Foto: Screenshot YouTube
VIDEO Prvi put objavljena potresna snimka Breivikova napada
26.11.2012.
u 14:50
U toj eksploziji u podnožju zgrade gdje su premijerovi uredi poginulo je osam ljudi, a više je desetaka ljudi ozlijeđeno
Pogledaj originalni članak

Norveška javnost danas je prvi put mogla vidjeti snimku napada ekstremnog desničara Andersa Behringa Breivika automobilom bombom koji je eksplodirao u podnožju zgrade gdje su premijerovi uredi u Oslu 22. srpnja prošle godine.

U toj eksploziji poginulo je osam ljudi, dok ih je više desetaka ozlijeđeno. Breivik se nakon toga zaputio na otok Utoyu te na skupu mladih laburista smaknuo 69 ljudi. 

Snimka koju je objavila Norveška javna televizija (NRK) već je prikazana i tijekom suđenja Breiviku. On je inače osuđen na 21 godinu zatvora, a kazna se može produljivati dok se god smata opasnim.

>>Breivik se žali na "nehumane" uvjete u zatvoru

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar puky
puky
06:50 27.11.2012.

... bome da se zatreslo - zatreslo se ... strava ...