egipat

VIDEO Najmanje 100 ozlijeđenih u sukobima na Trgu Tahrir u Kairu

Foto: AFP/PIXSELL
VIDEO Najmanje 100 ozlijeđenih u sukobima na Trgu Tahrir u Kairu
12.10.2012.
u 21:32
Simpatizeri Muslimanskog bratstva napali su prosvjednike protiv predsjednika Mohameda Morsija
Pogledaj originalni članak

Na po prosvjedima znamenitom Trgu Tahrir i u okolnim ulicama u Kairu došlo je do sukoba između pobornika i suparnika egipatskog predsjednika Mohameda Morsija, prenosi Al Jazeera. Državna novinska agencija prenosi izjavu liječnika iz bolnice kod Tahrira o najmanje 100 ozlijeđenih u sukobu u kojima su se prosvjednici gađali kamenjem, a zapaljen je i najmanje jedan autobus.

Sukob je započeo kada su simpatizeri Morsijevog Muslimanskog bratstva razvalili pozornicu na kojoj su aktivisti izvikivali slogane protiv Morsija. Morsijevi simpatizeri ranije su najavili prosvjed u znak ovotjedne odluke o puštanju 24 dužnosnika iz vremena vladavine bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, dok je druga skupina prosvjednika najavila svoj prosvjed protiv islamističke kontrole nad tijelom koje sastavlja novi ustav te protiv onoga što vide kao loše rezultate Morsijeve vladavine. Islamist Morsi u srpnju je na izborima tijesno pobijedio Ahmeda Shafiqa, posljednjeg Mubarakova premijera. Mubarak je zemljom vladao 30 godina, a zbačen je u veljači prošle godine.

Usprkos brojnim ranijim izjavama lidera Muslimanskog bratstva o tome kako će sudjelovati na prosvjedu, skupina je putem Twittera izjavila kako njihovi članovi nisu bili ondje ni sudjelovali u sukobima. Međutim, brojni su drugi korisnici Twittera počeli objavljivati video-snimke na kojima se vidi sudjelovanje članova Bratstva u neredima.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
koza2
23:11 12.10.2012.

Za sve će opet okriviti Mubaraka.... Morsija su doveli na vlast oni koji su sukob i započeli....Marioneta...Ljudi tek sad shvaćaju da su se malo zaje....zeznuli....Jer od lošeg uvjek ima gore....