PANDEMIJA KORONAVIRUSA

VIDEO Jezive scene iz Italije: Vojni kamioni prevoze lijesove na kremiranje

VIDEO Jezive scene iz Italije: Vojni kamioni prevoze lijesove na kremiranje
19.03.2020.
u 11:16
U toj tragediji ima dodatnih drama, jer obitelj ne može ispratiti svoje drage, a prethodno ih nisu mogli ni posjetiti u bolnicama.
Pogledaj originalni članak

Konvoj od oko 70 vojnih kamiona odvozi lijesove umrlih od koronavirusa iz Bergama u druge gradove na kremiranje jer krematorij u tom gradu od 120.000 stanovnika u Lombardiji ne može sve spaliti.

Naime, krematorij u Bergamu, koji radi 24 sata na dan, može spaliti samo 25 lijesova, a u tome gradu umire dnevno oko 50 osoba. Prije koronavirusa u Bergamu je u prosjeku dnevno umiralo osam osoba, a sada ih uslijed pandemije koronavirusa umire 50 u prosjeku. Lijesovi su prebačeni u noći od 18. na 19. ožujka na kremiranje u više gradova (Modena, Brescia, Parma, Piacenza, Rimini i Varese), te će urne biti vraćene u taj talijanski grad najpogođeniji virusom Covid-19

Načelnik Bergama Giorgio Gori napisao je građanima kako je bilo previše mrtvih i “naš krematorij ne može kremirati više od 25 umrlih dnevno. Većina obitelji izabrala je kremiranje za svoje drage i postrojenje za kremaciju ne može raditi više od onoga što radi, 24 sata na dan, u ovoj dramatičnoj situaciji”.

Objavljen je i jedan video gdje se vide poslagani lijesovi u jednoj crkvi u Bergamu. Pokopi u crkvama nisu dozvoljeni, pa lijesovi bivaju pokapani na groblju ili prije toga kremirani. U toj tragediji ima dodatnih drama jer obitelj ne može ispratiti svoje drage, a prethodno ih nisu mogli ni posjetiti u bolnicama. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar R & I
R & I
11:25 19.03.2020.

Zalosno I tuzno.

SO
Somelier
11:48 19.03.2020.

Jezivo je to što je taj virus namijenjen sarijim i starim osobama. 99% umrlih u Italiji su stare osobe a prosjek starosti umrlih je 79 godina kako piše Direktno.hr. Ako se slučajno desi da umre neka mlađa osoba onda je to zbog gubitka imuniteta da ima neke druge bolesti.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:46 19.03.2020.

Kao što vidite ovaj domaći autohtoni jasenovac novinar ima rengen u glavi pa vidi šta kamioni noću prevoze ispod cerade, prava je šteta da se ne bavi tarotom velike pare bi zaradio, vidoviti silvije.